Bozkurt, parti binasında yaklaşık 500-600 kişinin katıldığı toplantıda adaylığını açıkladı.

Türkiye'de 6 aydan beri kurulan partileriinin ülkenin gündemini hep meşgul etttiğini belirten Bozkurt, "Hep gündem olmaktadır. Önümüzde bir seçim var. Bu seçim niye yapıldı, niye erkene alındı? Hepinizin bildiği gibi Adalet ve Kalkınma Partisi 17 yıldır Türkiyede iktidarını devam ettirmektedir. Adalet partisine belki aramızda oy vermiş arkadaşlar olabilirler. Kurulduğu gün gerçekten ülkeye umut olmuştu. Ogün ki şartlarda Türkiye’ye vaatte bulunmuştu. 2002 yılında bütün ülkeyi kucaklayacağını, 3 Y ile yani yolsuzluk, yasaklar ve yürütme ile ilgili ciddi bir şekilde mücadele edeceğine bütün Türkiye Cumhuriyetine ilan etmişti"dedi.

- 2007 YILINA KADAR ÜLKE İYİ YÖNETİLDİ

AK Parti iktidarının 2007 yılına kadar iyi yönetildiğini aktaran Bozkurt, şöyle konuştu:

"2007 yılına kadar bu süreç belki kimseyi rahatsız etmedi. Hakikaten hepimiz ülkeye kim hizmet ederse, kim doğru şeyler yaparsa, bizim onlara canı gönülden saygı, sevgi vefa duygularımız, kim olursa olsun onun yanında olduk. Tarihimize baktığımız zaman ülkemize gelen bütün partiler ve iktidar olan bütün partiler doğru hizmet etmiş ise milletin gönlünde doğru yerlerde, doğru tahtlar kurmuştur. Bu hizmetlerini doğru bir şekilde yapmamış ise de millet geldikleri gibi kendilerini geriye yollamıştır"

- 2007 YILINDAN SONRA TÜRKİYE'NİN DENGESİ DEĞİŞTİ

2007 yılından sonra Türkiye'nin dengesinin değiştiğini dile getiren Bozkurt, "2007 yılından sonra Türkiye'nin dengesi değiştiğini, Türkiye'nin artık zor süreçlere girdiğini şahit olduk. Geldiğimiz bugünde arkamıza baktığımız zaman gerçekten ülkemiz şuanda çok büyük sıkıntılar ile karşı karşıya, adeta bir var olma, yok olma mücadelesi verme noktasına geldi"ifadelerini kullandı.

- TÜRKİYE, BÖLÜNDÜ

Türkiye'nin bugün bölünme noktasına geldiğine dikkat çeken Bozkurt, şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye'ye baktığımız zaman Türkiye, karpuz gibi dilim dilim bölündü. Ayrıştırıldı. Bununla kalmadı, Türkiye’de ülkemizde yandaşlar türedi, bu yandaşlar iş alanlarında oldu. Basında oldu, medyada oldu. Her alanda Türkiye bölündü. Ülkemiz bunlara layık olan ülke değildir. Olmaması lazım. Biz bu ülkeyi kolay kurmadık. Cumhuriyetimizi kolay elde etmedik. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün dedelerimiz zor günler geçirdiler. Büyük savaşlar verdiler. Cumhuriyet denilen yönetim tarzını Türkiye’ye getirmek suretiyle ülkenin önünü aştılar"

- KORKUSUZ LİDERİMİZ, BUNA "DUR" DEMEK İÇİN YOLA ÇIKTI

Meral Akşener'in bu kötü duruma "dur" demek için yola çıktığını aktaran Bozkurt, "20016 yılında genel başkanımız kokusuz lider Meral Akşener ve arkadaşları sahneye çıktılar. Bu yanlış ve kötü gidişe dur demek zorunda kaldılar. 2 yıldır, 2,5 yıldır genel başkanımız çok büyük mücadeleler verdi. Mücadelesini Türkiye cumhuriyeti ve evlatlarımız için veriyor. Kadın olarak yollara düştü. Sokaklara düştü. Yasaklar ile karşı karşıya kaldı. Kendisine salonlar verilmedi. Meral Akşener bunlara pabuç bırakacak karakterde değildi. Bunların hepsini eze eze bugünlere geldik"diye konuştu.

- 15 DEMOKRASİ KAHRAMANI SAHNEYE ÇIKTI

İYİ Partiye geçen 15 milletvekili olayına da değinen Bozkurt, şunları anlattı:

"Genel başkanımız bakmış seçime giremiyoruz. Kendisi Kılıçdaroğlu’nu aramış, durumu izah etmiş. Kılıçdaroğlu o anda İstanbul’daymış. Yerlerini belli etmişler. Derhal kalkmış İstanbul'da Kılıçdaroğlu'nun kaldığı otele gitmiş. Ve gece saat: 01.30’da bu karar alınmış. 15 milletvekilinin İYİ Partiye geçmesi suretiyle demokrasinin önünün açılması noktasında bir anlayış birliğine varmışlar. Pazar günü operasyon başladı. Derhal 15 milletvekilimiz meclise çağrıldı, onlarında haberi yoktu. Bu arkadaşlarımız demokrasi için, ülke geleceği için Türkiye'nin dar boğazdan çıkması için birer demokrasi kahramanlığı yapmışlardır. Kimse bu arkadaşlarımıza bunlar gittiler. Transfer oldular. İYİ partide girdiler şekilde konuştular. Güneş motel dediler. Böyle bakmasınlar. Eğer böyle bakan varsa bu bakanlar kendi geçmişlerine baksınlar. Nerelerden, kimlerden neler transfer ettiklerini çok iyi görürler. En basiti Adıyaman’da da iki milletvekilinin hangi şartlarda Ak partiye gittiğini hepiniz bilmektesiniz. Bunu bütün Adıyaman’da bilmektedir. Bu arkadaşlar ülkeleri için, gelecekleri için, demokrasinin işlemesi, demokrasinin önünün açılması için birer görev kahramanıdırlar, biz bunlara böyle bakıyoruz"

- MÜSADENİZ OLURSA, ADAYIM

Adıyaman'da adaylığı noktasında da açıklamada bulunan Bozkurt, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Adıyaman ve sizlerin müsaadesi olursa 25 Haziran’da parlemento seçimlerinde Adıyaman’ımızdan aday adayı olmak istiyorum. Allah inşallah bu seçimi ülkemize, memleketimize, istikbalimize, çocuklarımıza, torunlarımıza, hayırlı uğurlu eder, çünkü çok zor günlerini hepimizin beklediğini biliyorum. Bunu bilmekle birlikte ben istiyorum ki hepiniz sahada olasınız. Bizim kimseden çekineceğimiz bir şey yoktur. Korkacağımız bir şeyde yoktur. Bize ne kimse bilet alabilir, ne kimse bir yere yollayabilir. Cezaevine yollarlar, buyursunlar, başgöz üstüne gideriz. Hiç imtina etmeyiz. Ama şerefimizle gideriz. Bir cezada verilirse kanunlara karşı boynumuz kıldan ince çünkü artık ülkemizde bir takım emirlerle, bir takım şeyler yapıldığı için, hukukun içinde çok gizemli ellerin olduğunu bilmekteyiz. Dolayısıyla hiçbir çekinmemiz yoktur"               

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha