Esnaf ve Sanatkarlar Odası konferans salonunda gerçekleşen merkez ilçe kongresinde Hicri Gürsoy, 291 delegenin oyuyla merkez ilçe başkanı seçildi.

Seçim öncesi açıklama yapan İyi Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan, “Ülkemizin bekasını geleceğini tehdit eden bir terörist oluşumun yok edilmesine yönelik canlarını veren kınalı kuzuları, o gencecik evlatlarımızı minnet ve şükranla anıyorum. Allahtan onlara rahmet diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum” dedi.

- HER TARAF PROBLEM

Problemlere değinen Doğan, “Biran önce bu belanın ülkemizin başında defednip evlatlarımızın burnu kanamadan yeniden ülkemize dönüşlerini Allah’tan diliyorum. Ülkemizin neresine elimizi atsak problem, dış siyaset ortadadır. Ekonomi ortadadır. Ülkemin sağlık problemleri ortadadır. Tarım politikaları ortadadır"ifadelerini kullandı.

- TÜTÜN SERBEST, SATIŞI YASAK

Tütün konusuna da değinen Doğan, şunları kaydetti:

"Benim için aslolan yaşadığım topraklar, yani Adıyaman. Adıyaman’da ekonominin durumunu biliyoruz. Tam canlandı tütünle yeniden, benim vatandaşım ekmek sahibi oldu derken, bir kanun çıkardılar. Tütün ekimi serbest ama Başbakanın dediği gibi satışı yasak, bu nasıl bir tabir ise maalesef o kongrede tütün serbest bıraktık, istediğiniz kadar ekin denildiğinde benim o köylüm, kardeşlerim alkışladı. Ekimde bir problem yok zaten. Satış yasak arkadaşlar. Söz vermişler Philipmorrisse söz vermişiz, virjinya tütününe onların ekimi serbest, bizimki satışı yasak. Ben kendi tütünümü ekip satamıyorsam, elin tütünü ile ne işi var. Tütünü yasakladıysan, ithal sigaraların ne işi var. Benim tütünüm nasıl kaçak oluyor. Amerika'nin ürettiği tütün, gönderdiği sigara milli ve yerli oluyor” 

- HASTANEDEN BİLGİ ALAMADIK

Adıyaman’da hastaneden 13- 17 yaşında doğum var mı, yok mu diye sorduklarını ama doğum olayları hakkında bilgi alamadıklarını ifade eden Doğan, “Sağlığa el attılar, iyi bir gelişim oluyor, diyorduk ki hastaneler birliği genel sekreterliği gibi bir kuruluş oluşturdular. Arkasından yerle bir olan sağlık düzeni saat 1'de, 2'de gidip sıraya girdiğimizi biliyoruz. Niye, muayene olabilmek adına. Türkiye’de çeşitli illerde çok küçük yaşlarda evlendirilen kızlar, zorla bunların doğumlarına ilişkin çeşitli dedikodular var. Bunları gerçek manada sonuç alabilme adına bir soru sorduk. Adıyaman’da hastanelerinize müracaat etmiş 17 yaş ve küçük ikinci grup olarak da 13 yaş ve daha küçük gruplarda doğum var mı, varsa sayısı kaç oldu ise bunları siz ilgili yerlere müracaat ederek suç duyurusunda bulundunuz mu? Gelen cevap, ‘Bu bilgi edinme kanununa uygun değildir. Kişi hak ve özgürlüklerine kısıtlayıcı hatta onların gelecekte ekonomik durumlarını etkileyebilecek bir bilgi oluğundan size bu bilgi veremeyiz’ dediler. Bu bilgileri gizliye gizleye ne oldu, Adana’da yaşanan olay gibi bu iş çocuklara kadar indi. Siz gizledikçe onlar çoğalır” açıklamasını yaptı.

- PARTİMİZ ÇOK HIZLI TEŞKİLATLANIYOR

İyi Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hicri Gürsoy ise “25 Ekim 2017 tarihinde kurulan partimiz çok hızlı bir şekilde teşkilatlanarak tüm Türkiye’de yüzde 90’nında teşkilatlanmış, teşkilatlanmasını bitirmiş seçimlere hazır hale gelmiştir. Ülkemizin sıkıntıları nedeni ile kuruldu partimiz. Artık milletin bu işe dur demesinin zamanı geldi. İYİ parti olarak hepiniz burada gördüğünüz gibi Adıyamanlı halkın hepsi gelenlere bakıyorum. Adıyaman tabiri ile bir aşure olmuşuz, canla başla kucaklaşmışız. Bu harekete burada götüreceğiz. İYİ Parti en büyük düsturlarından bir  tanesi katılımcı siyaset, toplumun her kesiminden herkesin bu vatan, bu milleti, bu bayrağı seven insanların hepsinin bir araya geldiği ortamlarda siyaset yapacağız” diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından merkez ilçe seçimine geçildi. İYİ Partiden merkez ilçe tek liste ile girdiği seçimde Hicri Gürsoy başkan seçildi.

İYİ Parti Adıyaman Merkez İlçe Yönetim Kurulu Listesi Şöyle Oluştu:

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha