CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Emine Köseler, tüm işçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlayarak, sanayi devriminden bugüne ezilen işçi sınıfının sosyal ve ekonomik haklarını aradığı, anımsattığı, toplumsal bilinci açık tutarak emek sömüren zihniyeti karşısında kamuoyu vicdanını etkileyip, harekete geçirmeye çalıştığı örgütsel bir çaba olduğunu kaydetti.

Köseler, 1 Mayıs'a virüs salgını altında işçilerin daha da yalnızlaştığı, sömürüldüğü, ekonomik sıkıntıların yanında bir de virüsle mücadele etmek zorunda bırakıldığı bir zamanda girildiğini ifade etti.

"Salgı; krizde olan sistemin krizini daha da derinleştirdi"

İşçilerin tam kapanmadan temel haklarından yoksun olduklarını vurgulayan Köseler, şöyle devam etti:

"İşçiler evlerinde kalamayıp her gün sokaklara çıkmak, atölyelere, şantiyelere, fabrikalara gitmek zorunda olduğu bu günlerde patronlar boğazdaki yalılarında "Evde Kal" mesajları paylaşırken, işçiler tam kapanma da, temel haklarından yoksun, çalışmaya devam ediyor. Salgın zaten krizde olan sistemin krizini daha da derinleştirdi. Salgından korunmanın olmazsa olmaz ilkesi olan ‘fiziksel mesafe çarkların (üretim, ticaret, finans ve turizm) tehdit etti, sistemi işlemez hale getirdi. Sermaye ve iktidar ise çözümü her zaman olduğu gibi çarkların emekçilerin yaşamına rağmen döndürülmesinde buldu.

Özellikle Türkiye gibi günümüzde demokrasinin zayıf olduğu ülkelerde milyonlarca emekçiyle birlikte toplum sağlığı hiçe sayılarak fiziksel mesafe kuralı ihlal ediliyor Bulaş vakaları ve ölümle artmaya başlayınca eve kapanma uygulaması getirildi ama birçok sektörde emekçiler çalıştırılmaya devam etti ediyor. Eve kapanması istenenlere devlet, hiçbir gelir desteği sağlamıyor. Yani emeğini satmaktan başka yaşamını sürdürebileceği gelire sahip olamayan milyonlarca insan açlığa terk ediliyor.

Üzerimizdeki baskılar, sömürü,, haksızlık, adaletsizlik, eşitsizlik ve yoksulluk daha fazla artarken, emeğinin karşılığını alınması ve hak edilen yaşamı sürebilmesi için verilen mücadeleyi sürdüreceğiz. Umudun yeniden ışığı olan gün. İşçilerimizin günü kutlu olsun."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha