"O sondaj makinesi bile değil"

Binzet, Adıyaman'da yapılacak hızlı tren projesi ile bazı gerçekleştirilemeyen yatırımlara ilişkin eleştirilerde bulundu.

"Her şey yanlış değil doğru yapılan işler de var" diyen Binzet, açıklamasında, "Ben inşaat mühendisiyim. Ben bir demiryolu sondajının iyi kötü nasıl yapılacağını bilen biriyim. Hiç dikkatinizi çekti mi bilmiyorum, sosyal medyada  demir yolunda sondaj yapan makinesi gördünüz mü? O sondaj makinesi bile değil.

Ben Adıyaman'da arazim olsa ya da su çıkartacak olsam o aracı götürüp sondaj yaptırmam. Siz burada bir tren yolundan bahsediyorsunuz. 8 tane tünelden bahsediyorsunuz. Bu işler bu kadar ucuz değil, kolay değil. Bu tren sadece Gölbaşı’ndan Kahta’ya mı hızlı tren olacak? Programa baktığımız zaman bizim Adana ‘da Maraş Mersin hattındaki tren hattında hala bir hızlı tren çalışması yok. Yani ben olayın mantığını çözmeye çalışıyorum. Bu tren Gölbaşı’na kadar kara tren olarak gidecek. Peki ekonomik katkısı ne olacak?"

"Adıyaman'a yapılan her şey için teşekkür ederiz"

Gölbaşı'ndan Kahta’ya günlük olarak taşınan insan sayısına bakıldığında en fazla 200'lü sayılarda olabileceğine değinen Binzet, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu tren eğer 200 kişi için yapılacaksa yapılmasın. Ama bu tren hakikatten yükü taşımaya, gerçek anlamda bir hızlı tren olarak çalışacaksa, Gölbaşı'na kadar nasıl yavaş gelecek bu tren? Eğer bir banliyö yapılacaksa, banliyö yapmak bir hızlı tren değildir. Banliyö belli bir hat arasında yapılan gidip gelen bir trendir. Gölbaşı’yla Kahta’nın arası bir buçuk saattir. Bu kadar bir yolda yapılmasın anlamında değil eğer götürüp de Maraş hattına bağlayacaksanız biz teşekkür ederiz kendilerine. Adıyaman’a yapılan her şey için teşekkür ederiz, bunun için de teşekkür ederiz.

 Bu tren Ankara’dan Gölbaşı’na kadar 3 günde gelecek, 3 gün sonra bir anda hızlanacak Kahta’ya çok hızlı girecek. Mantık olarak bir yere sığmıyor."

"Yine asparagas olduğunu düşünüyorum"

Hızlı trende kurplar (dönüş açısı) 3 km den daha az olamayacağına dikkat çeken Binzet, "Bu tren 250 km hızla girecek oraya. Merkezkaç dediğimiz bir kuvvet var. Siz o hızla girdiğiniz zaman yol müsait olacak ki siz kendi ekseninizde kalabilesiniz yoksa dışarıya atar sizi. Düşünün ipin ucuna bir şey bağlayın ve sallamaya başlayın. O hareketi yapabilmesi için belli bir açıklığa ihtiyacı var. 250 km den aşağı giden bir treni hızlı tren sayamıyorsunuz. Bunun anlamı çok üst teknoloji. Az önce dediğim gibi yapılırsa biz çok mutlu oluruz ama yine asparagas olduğunu düşünüyorum.dedi. 

"Adıyaman'da problem çok"

Binzet, geçmiş  dönemde yapılacak yatırımların yerine getirilemediğine işaret ederek, "Her sabah kalktığımızda sayın Ahmet Aydın'ın 'Müjde, Adıyaman'a Panaroma Müzesi yapılıyor' şeklindeki açıklamalarına şahit olduklarını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Bu Arkeoloji Müzesi’nin hikayesini kaç yıldır dinliyoruz, ben artık konuşmak bile istemiyorum. Onun ötesinde teşvikte 6. bölgeden bahsedildi. Açtık baktık ki siz Adıyaman’a gelip yeni baştan bir fabrika yaparsanız bütün bu şartlarda peki yıllarca bu memlekette her şeyi göze alıp kılıcını çekmiş bütün ekonomik zorluklara rağmen Adıyaman’da çalışan eski firmalarımızın hali ne olacak, siz cazibe merkezi haline getirmeye çalışıyorsanız ilk önce eski üretim yapan insanları da rahata erdirmeniz lazım ki insanlar buraya rahat gelip gidebilsinler.

Adıyaman’da problem çok. Genel anlamda konuşurken şöyle bir eleştiri alıyoruz. Hiç mi güzel bir şey yok? Güzel bir şey yapanlara teşekkür ediyoruz. Ama bizim görevimiz güzel bir şey yapanları alkışlamak değil. Biz muhalefet partisiyiz. Biz eksikleri görmek zorundayız. Biz eksikleri yapıcı bir dille insanlara anlatmak zorundayız."

Yaklaşık şubattan beri Adıyaman’da il başkanlığı yaptığını hatırlatan Binzet, "Şu ana kadar 100 belki de daha fazla basın açıklamalarım oldu. Ama hiçbirinde kötü bir suçlamayla değil, iyiye yönlendirerek, yapın, edin, yapılması lazım.. İktidarın ve diğer partilerin ya da Adıyaman kamuoyunun bilmesi gereken bir şey var. Adıyaman’da doğru ve düzgün yapılan her şey başımızın üzerindedir. Bunu siyasi alet yapmayız. Ama Adıyaman’a söz verilip de bir oy bile o söz için gidiyorsa onun peşine düşeriz, sonuna kadar takipçisi oluruz."şeklinde ifade etti.

"Mardin'e kadar su götürüyoruz, 3 km. ötedeki Samsat Ovası'nı sulamaktan aciziz"

Binzet, Besni ilçesini ziyaret ettiklerini ve ilçe halkının elektrik parasıyla ilgili çok ciddi sıkıntılarının olduğunu öğrendiklerini belirtti.

Besni Barajını daha devreye alamadıklarını vurgulayan Binzet, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Orada kocaman bir Fal ovası var. Orayı sulamanın yolu motopomp bağlamak. Besni Barajı’nı daha devreye alamadık. Atatürk Barajı burnumuzun dibinde. Buradan Mardin’e kadar su götürüyoruz. Ama 3 km ötedeki Samsat Ovası’nı sulamaktan aciziz. Mardin'de bizim,bu su Mardin’e gitsin. Ama Mardin’ harcanan paranın onda birine sen burada Adıyaman’ı sulaman lazım."  

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha