CHP Adıyaman İl Başkanı Deniz Çakmak ve parti üyeleri ilk olarak HDP Adıyaman İl Başkanı Selim Özbek ve Yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Ziyarette Adıyaman yerel sorunları ve OHAL süreci üzerine sohbet gerçekleştiren Çakmak, “Türkiye, demokrasi, huzur ve barışın egemen olduğu bir ülkedir. Biz güzelim ülkemizin OHAL ile yönetilmesini değil; demokrasiyle, hak ve adalet çerçevesinde yönetilmesini istiyoruz” dedi.

Daha sonra KESK Sendikasını ziyaret eden CHP Adıyaman İl Başkanlığı, Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Dağdeviren ile eğitim üzerine sohbet etti.

CHP iktidarıyla ülkenin güzel olacağını ifade eden Çakmak, “Türkiye’nin OHAL ile yürütülmesi, ülkeyi her geçen gün daha da kötüye götürür. Ülkemiz barış ve kardeşlik ülkesidir. Biran önce OHAL’i kaldırıp ülkemizin normal haline dönmesi lazım. Her şey Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile çok güzel olacak” diye konuştu.

Eğitim iş Adıyaman Şube Başkanı Bülent Şener ve yönetimini ziyaret eden CHP Adıyaman İl Başkanı Deniz Çakmak, burada da açıklama yaparak şunları söyledi:

“Eğitim ne yazık ki amacının dışına sapmış durumda. Özellikle TEOG’un geldiği son durum içler acısı. TEOG sonuçları düşük, öğrencilerin İmam hatiplere yada meslek liselerine devam etmeye mahkum edildiği, bunlara gitmeyen öğrencilerin açık öğretim liselerine devam etmek zorunda bırakıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Okul idarecilerin atamasında bile usulsüzlüklerin olduğu, eğitimin her kademesinde eşitsizliklerin yaşandığı bir dönemi yaşamaktayız. Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez. Öğretmen el açmaz dönemi tamamen bitmiş durumda. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, okullar hepimizin diyoruz. Okulları denetleyelim, okul aile birliği ile yada biz veliler çocuklarımızın yanında ve destekçisi olalım, okullarda söz hakkı alalım, demokrasiyi, bilimsel eğitimi, evrimi, aklı ve bilimi, birlikteliği, insan olmayı anlatalım. Her şey yaşanacak bir Türkiye için.”   

Kaynak : PHA
Kaynak: pha