Çavuş, yaptığı açıklamada,15 temmuz Fetö darbesine karşı siperane karşı duran ve demokrasiyi, hukuk devletini ve cumhuriyeti korumak adına şehadet şerbetini içen şehitleri rahmetle andı.

O gece hiçbir beklenti içinde olmadan cesaret ile darbeye karşı duran her bir vatandaşımıza teşekür eden Çavuş, "Ayrıca gazi meclisi açık tutarak büyük mesajı veren milletvekillerimize parti farkı gözetmeksizin şükranlarımızı sunuyoruz. Birliğimiz ve bütünlüğümüz adına verilen her türlü mesajı önemli buluyor ve söz konusu vatan olduğunda parti farkı gözetmeksizin birliğimizi sağlamanın ne kadar önemli bir şey olduğunu 15 temmuz hepimize göstermiştir. Türkiye büyük bir medeniyettir. Geçmişinde Süleyman şahtan Anadolu oluşumuza yani Mustafa Kemal Atatürk'e kadar hep küllerinden yeniden doğdu. At sırtında birlikte kıtaları aştık, Anadolu'dan önce birlikte yurtlarımız oldu. Anadolu'yu birlikte yurt yaptık. Çanakkale geçilmezi birlikte yazdık. Kars'ta birlikte ölüm uykusuna yattık. İstanbul, İzmir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Kars ve vatanın dört bir tarafı düşman tarafından teslim alınmışken, 19 Mayıs'ta birlikte Samsun'a çıktık."dedi. 
"Zafere giden yolda birlikte kurtuluş savaşını yedi düvele, emperyalist düşmana karşı Sakarya meydan muhaberesini verdik" ifadelerini kullanan Çavuş, şunları kaydetti:

"Birlikte Afyon Kocatepe olduk. Birlikte izmire at sırtında mustafa Kemal olarak girdik.
Birlikte İstanbul'da geldikleri gibi giderler dedik. Birlikte Trakya'yı aldık. Birlikte Gaziantep'e gazi Maraş'a kahraman dedik. Hatay'ı birlikte vatan toprağına ekledik 
Nene hatun bizdik. Seyit onbaşı da bizdik. Konya'da deli emin gibi son çorabımızı askerimize yolladık. 23 Nisan'da ulusal egemenliği birlikte ilan ettik. Meclisimizime birlikte gazi dedik. Bayramını çocuklara armağan eden de bizdik. Cumhuriyet ile 29 ekim olduk. Zaferimiz 30 Ağustos'ta taçlandı. Bütün bunları birlikte yaptık. Darberlerde birlikte demokrasimiz sekteye uğradı, birlikte cezaevlerinde ezildik, kimimize sağcı dediler, kimimize solcu, milliyetçi dediler, bazımıza muhazafakar kimliği giydirildi. Kimimize aslında ortak acılarımız, ortak sevinçlerimiz ile biz birlikte Türkiye olduk. 
Dün olduğu gibi bugünde birlik diline ihtiyacımız var. Ayrılıkçılık düşmana güç verir, devleti yönetenler birliği sağlamakta öncelik sahibidirler. Beni benden ayırmayın, bizi bizden ayırmayın. Büyük olmak birliği sağlamaktan geçer. Kahrolsun birliğimize kastedenler, kahrolsun vatanımıza göz dikenler, kahrolsun al bayrağımıza göz koyanlar. Ne mutlu Anadolu'ya Trakya ya yurt diyenler al bayrağı gururla taşıyanlar, demokrasiye inananlar cumhuryeti laik hukuk devletini savunanlar, ne mutlu bu Al bayrak altında birlikte olan bizlere"

Kaynak : PHA
Kaynak: pha