CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin hem yem hem de canlı hayvan ithal ettiğini belirterek, "Hükümet hayvancılık ve tarımda uyguladığı yanlış politikalardan derhal vazgeçmelidir." dedi. 

Türkiye'nin canlı hayvanın yanında yemi de ithal ettiğini belirten Başkan Binzet, Türkiye'nin ithal yem tuzağından kurtulması gerektiğine dikkat çekti.

Binzet, kentin başlıca gelir kaynaklarından biri olan hayvancılığı değerlendirdi.

Türkiye'nin yemde dışa bağımlı olduğuna işaret eden Binzet, "Adıyaman’ın başlıca gelir kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Üretici zor günlerden geçiyor. Yemin hammaddesinin yaklaşık yüzde 50'si ithal. Türkiye üretimi teşvik etmek yerine, ithal ürün almayı tercih ediyor." şeklinde ifade etti.

Türkiye ithal yem tuzağından kurtulmalıdır

Binzet, Türkiye'nin ithal yem tuzağından kurtulması gerektiğini işaret ederek, "Yemde dışa bağımlılık sürüyor. Türkiye Yem Sanayicileri Birliği’nin verilerine göre, 2019 yılında 13 milyon 123 bin ton yem hammaddesi ithalatı yapan Türkiye, bunun için 4 milyar 818 milyon 598 bin dolar ödedi. Kurda yaşanan yükselişe bakmayanlar sanırım bu rakamlara da bakmıyor. Türkiye bu tuzaktan kurtulmanın yollarını bulmalıdır." dedi.

Hükümet yanlış politikalardan derhal vazgeçmelidir

Üreticilerin refah düzeylerinin yükseltilmesi için hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini dile getiren Binzet, "Hem yemi ithal ediyoruz. Hem canlı hayvan ithal ediyoruz. Hükümet hayvancılık ve tarımda uyguladığı yanlış politikalardan derhal vazgeçmelidir. Mera ve ahır besiciliği yöre koşulları gözetilerek, etkin ve süreklilik içinde desteklenmeli."ifadelerini kullandı.

            

Kaynak : PHA

Kaynak: pha