Yıldırım, yaptığı açıklamada, Cumartesi günü Tut ilçe kongresinde bir konuşma gerçekleştirdiğini hatırlatarak, siyasetçilerin konuşmasının öncelikli olarak ülke gündemi olduğunu bildirdi.

Ülke gündeminden sonra ilin ve ilçelerin sıkıntılarını her platformda dile getirdiklerini belirten  Yıldırım, "Her şeyden önce ülkemizi düşünmemiz gerektiğinden konuşma yaparken son yapılan referandumu gündemime aldım. Bunu değerlendirirken daha önce bir çok kez parlamenter sistemi savunan MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin ülkenin gündeminde yokken karşı çıktığı başkanlık sistemini gündeme getirip iktidar partisine destek olması bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak çok zoruma gitmiştir. Kongrenin heyecanı ile birlikte bir dil sürçmesi meydana gelmiştir. Öncelikle bu dil sürçmesinden dolayı MHP’ye gönül vermiş kardeşlerimi üzdüğüm için çok üzgünüm. Özellikle altını çizerek söylüyorum; bu dil sürçmesinden dolayı önce MHP’ye gönül vermiş kardeşlerimden, sonra da sayın Bahçeli’den özür diliyorum"dedi.

- BUGÜNE KADAR KİMSEYE HAKARET ETMEDİM

Bugüne kadar kimseye hakaret etmediğini vurgulayan Yıldırım, "Her yerde gururla bahsettiğim hoşgörü kentinde, bugüne kadar bir tane  Allah’ın kuluna hakaret dahi etmedim"ifadelerini kullandı.

- KİMSE PARTİLİLİLİĞİMİ SORGULAYAMAZ

Yarım asırdan beri CHP'de siyaset yaptığına dikkat çeken Yıldırım, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Sosyal medya üzerinden beni herhangi bir terör örgütüyle, siyasi partiyle yan yana getirmeleri çok üzmüştür. 1970 yılından beri CHP’nin tüm kademelerinde yer almış biri olarak hiç kimse beni partiliğimden dolayı sorgulayamaz. Yarım asıra dayanan siyaset hayatımda muhtarlık seçimden Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar partimin bir neferi olarak görev yaptım. Son nefesime kadar partimin bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğim" 

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha