Uluğ, yaptığı açıklamada, vatandaşların bu konuda ciddi rahatsızlık duyduğunu ifade etti. Birçok yerde köy korucuları ile ilgili alımlar yapıldığını anımsatan Uluğ, "Gölbaşı'nda uzun dönemdir bekletiliyor bu. Köylerde görüştüğümüz insanlar, bilinçli olarak açıklanmadığını söylüyor. Örneğin A köyünde 9 kişi alacaklar 30 kişi başvurmuş, B köyünde 40 kişi başvurmuş 10 kişi alacaklar. Aldıkları 10 kişinin dışındaki 30 kişi referandumda bize 'hayır' der diye açıklamadılar. Fakat buradaki temel sıkıntı şu: Hem gecikmiş bir açıklama hem ciddi anlamda da bize telefonlar geliyor, insanlar bize geliyor. AKP yöneticilerinin, akrabalarının ve yakınlarının işe alındığıyla ilgili bize söylüyorlar. Bunu da kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Ciddi sıkıntılar var" dedi. Adaletli bir alım olmadığını kaydeden Uluğ, "Bunu toplumun vicdanına havale ediyorum. Toplum görüyor. Toplum CHP olarak bana ciddi anlamda bu sıkıntıyı bildiriyor. Vatandaşlarımız çok sıkıntılı ve rahatsız. AKP'li mevcut yöneticilerin, idarecilerin bu işin altından nasıl kalkacağını, topluma cevap vermelerini istiyorum" diye konuştu. 

"GÖLBAŞI'NDA KOSGEB KREDİSİ KULLANANI GÖRMEDİM"

Esnafın KOSGEB kredisinde çok sıkıntılı olduğunu bildiren Uluğ, şöyle devam etti: "Şuana kadar KOSGEB ile ilgili bana gelen bilgilere göre hiçbir kişi daha bundan faydalanamadı. Bu tamamıyla toplumu kandırma, toplumu kandırırken kendisini de kandırıyor. Bunu söyleyen vicdanen rahat mı, acaba ? Topu kime atıyorlar? Bankalara...Madem öyle, bankalara gidiyor insanlar, bankalar şunu söyüyor: 'Hayır efendim böyle bir bilgi bize gelmedi, kredi verin anlamında bir bilgi gelmedi.' Onlar da kendi mevzuatlarına uymak zorundalar. Kendi genel müdürlüklerinin verdiği talimata göre çalışırlar. Ama bankalara gelen öyle bir bilgi yok. Bunların yaptığı toplumu tamamıyla kandırmak. Bir kişi varsa, ben bugüne kadar duymadım, aylardır bunun propagandasını yapıyorlar. Gölbaşı'nda ben kimsenin KOSGEB'den kredi aldığını duymadım ve görmedim. Maalesef ülke yalanlarla aldatmalarla yönetiliyor" şeklinde konuştu. 

"ESNAF ÇOK SIKINTILI"

Esnafın çok sıkıntılı bir dönem geçirdiğine dikkat çeken Uluğ, "Ben bu toplumun vicdanına güveniyorum. Genel Başkanımız da söylüyor; 'Herkesi vicdanını dinlemeye davet ediyorum' Bakın ben de ticaretle uğraşıyorum. Bugün sigortalı personel primi var. Birçok esnaf bağkur primlerini ödeyemiyor. Çok esnaf sigprta primlerini yatıramıyor. Çok ağır koşullarda ekmek mücadelesi veriyorlar. Zaten ekonomik kriz var. Siz bakmayın onların 'Türkiye çağ atladı, ekonomik refah yaşıyor' falan demelerine. Türkiye ciddi anlamda ekonomik krizle karşı karşıya. Müthiş bir savurganlık var. Devletin bütçesini hovardaca harcıyorlar. Bunlar daha iyi günlerimiz. Her geçen gündiğer günü aratıyor. Toplum inşallah bunları görecek. Ciddi anlamda ekonomk kriz yaşanıyor. Kimse sokağa inimiyor. Toplumun karşısına çıkamıyorlar" açıklamasında bulundu. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha