Milletvekili Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Adıyaman'ın çok önemli projelerinden olan ve çok büyük miktarda arazinin cazibeyle sulanmasını sağlayacak Büyükçay Barajı ve sulama ünitelerinin planlama, etüt, proje, ÇED ve son olarak ön yeterlilik ihalesi işlemleri takiplerinin tamamlandığını kaydetti.  

Ön yeterlilik ihalesinin 20 Kasım 2020’de yapılan Büyükçay Barajı’nın kat’i yapım işi ihalesinin 25 Mart tarihinde yapılacağını duyuran Aydın, şu ifadelere yer verdi:

"Büyükçay Barajı ile 97 bin 990 dekar zirai arazinin cazibeli olarak sulanması ve yılda 84 milyon kilowatt-saat enerji üretilmesi hedeflenmektedir. Adıyamanımızda sulama ve enerji üretimi anlamında ciddi bir ihtiyacı karşılayacak olan Büyükçay Barajı ve benzeri projelerin sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğimizin bilinmesini isterim. Tarım üretiminde büyük bir ihtiyacı karşılayacak olan bu projelerin ilimize kazandırılmasıyla, daha çok zenginleşen ve refah seviyesi daha da artmış bir Adıyaman olma arzumuza adım adım yaklaşmış olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz."

Emeği geçenlere teşekkür eden Aydın, "Bu ve benzeri önemli yatırımların kazandırılması noktasında bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli, milletvekilli arkadaşlarımız, DSİ Genel Müdürümüz ve ekibiyle emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım. Kat’i yapım işi halesi yapılacak olan Büyükçay Barajı’nın şimdiden ilimize ve hemşerilerimize hayırlara vesile olmasını temenni ederim."dedi. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha