-"TÜRKİYE ÖRNEK BİR DAYANIŞMA TAVRI SERGİLEDİ"

Dağtekin, Elazığ Sivrice merkezli 6,8 şiddetindeki deprem nedeniyle yaptığı açıklamada, "Elazığ, Malatya ve Adıyaman’ı da derinden sarsan depremde hayatını kaybeden kardeşlerime Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza Rabbimden acil şifalar diliyorum." dedi.

Deprem sonrası tüm Türkiye örnek bir dayanışma tavrı sergilediğini ifade eden Başkan Dağtekin, "Herkes bir olup zor durumdaki insanlara nasıl bir faydam dokunur diye arayışa girdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan depremin daha ilk dakikalarından itibaren sürecin kontrolünü eline alarak ilgili bakanlarımızı anında bölgeye gönderdi. Allah'a hamd olsun hükümetimiz hızlı organizasyon, zamanında yardım, kamuoyunu yönetme alanlarında çok başarılı bir grafik çizdi. 1999 yılında yaşanan depremi hepimiz hatırlıyoruz. O dönem devlet adeta o enkazın altında kalmıştı. Ama Van depreminde hükümetimiz çok başarılı bir sınav verdi. Elazığ depreminde de bunu gördük. Türkiye bu büyük felaketin yaralarını birlik, beraberlik ve kenetlenme içinde sarmaya başlamıştır. 7'den 70'e milletimizin tüm fertlerinin deprem bölgesindeki kardeşleriyle sergilediği dayanışma her türlü takdirin üzerindedir. Son gelen bilgilere göre 39 vatandaşımız hayatını kaybetti. 45 kişi ise enkazdan sağ olarak kurtarılmıştır. Halen enkaz altında kalan vatandaşlarımızı kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. Rabbim, enkaz altındaki vatandaşlarımızdan da güzel haberler almayı nasip etsin."şeklinde ifade etti.

-"EMİNE KIZIMIZ 'HER DİLDE HAYAT KURTARAN KADIN' OLARAK HAFIZAMIZA YERLEŞTİ"

Adıyamanlı UMKE gönüllüsü Emine Kuştepe'nin inancına azmine, gayretine ülke olarak hepimiz şahitlik ettiklerini ifade eden Dağtekin,şöyle devam etti:

"Emine kızımız ‘her dilde hayat kurtaran kadın’ olarak yerleşti hafızamıza. 8 vatandaşımızın hayata döndürmeye vesile olduğu  için yürekten teşekkür ediyorum. Bugün ise depremden etkilenen kardeşlerimizin acılarını paylaşmak için Elazığ’a gideceğiz. Kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız. Devlet ve millet el ele, yaralarımızı hep birlikte saracağız."

-"BU İMTİHANLARDAN DERS ALMALIYIZ"

Dağtekin, depremden etkilenen Adıyaman'a bağlı ilçe ve köyleri ziyaret ettiklerini belirterek, "Adıyaman Valimiz Sayın Aykut Pekmez, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekilimiz Sayın Ahmet Aydın, teşkilat mensuplarımız, ilgili kurum ve kuruluşlarımızla birlikte Elazığ’da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremden etkilenen Gerger ilçemize bağlı Kaşyazı, Onevler, Konacık, Ortaca, Sengeto, Tillo,Yenibardak köylerininin yanı sıra Sincik ilçemize bağlı köylerimizi ziyaret ederek vatandaşlarımıza hem geçmiş olsun dileğinde bulunduk hem de devletimizin aldığı tedbirlerle ilgili kapsamlı bilgilendirmeler yaptık. Hasarlı yapılarla ilgili kurumlarımız hasar tespit çalışmalarına devam ediyor. Yine deprem esnasında kalp krizi geçirerek vefat eden Mehmet Çetin kardeşimizin Sincik ilçesine bağlı İnlice köyündeki ailesine taziye ziyaretinde bulunduk. Kendisine Allah’tan rahmet ailesine sabırlar diliyorum. Elbette şunu da unutmamalıyız; Her deprem ve afet bir imtihandır. Bu imtihanlardan ders almalıyız. Şimdi hepimize düşen görev, daha büyük felaketlere karşı sivil örgütlülüğümüzü geliştirmek için fikir üretmektir.Bu vesile ile ülkemizi büyük bir hüzne boğan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha