Parti binasında Yerel Yönetim toplantıları kapsamında toplantı sonunda konuşma yapan Başkan Alkayış,"AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanlığı olarak Merkez ilçemize bağlı bütün köy muhtarlarımız ile bir araya gelerek istişarelerimizi gerçekleştirdik. Pandemi süreci dolayısıyla muhtarlarımız ile 7 ayrı grup halinde görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Muhtarlarımız ile gerçekleştirdiğimiz toplantılarımızda köylerimize yapılmış hizmetleri ve yapılacakları tek tek değerlendirdik. Bilindiği üzere 31 Mart yerel seçimlerinde merkez ilçemizdeki 7 il genel meclis üyemizin 7'si halkımızın teveccühü ile partimizden seçilmiş bulunmaktadır. Bu durum merkez ilçemize bağlı tüm köylerimize karşı sorumluluğumuzu fazlasıyla arttırdı. İl genel meclisi üyelerimizde merkez köylerimizi 7 ayrı bölgeye ayırarak hassas bir şekilde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyorlar. İl Genel meclisimiz tarafından 2021 yılı plan ve bütçe görüşmelerinin yapılmasıyla bizlerde muhtarlarımızla bir araya gelerek önümüzdeki yılın planlama istişarelerini gerçekleştiriyoruz."dedi.

"Devasa sorunların çoğunluğunun çözüldüğüne şahitlik ediyoruz"

18 yıllık iktidar sürecinde temel hizmetlerin ulaştığını hatırlatan Başkan Alkayış,"Muhtarlarımız ile yaptığımız her toplantıya o bölge ile ilgili çalışmaları yürüten il genel meclisi üyemizde iştirak ediyorlar. Merkez ilçe yerel yönetimler başkanlığımızın organizesinde maske mesafe hijyen kuralları gözetilerek programlarımızı sonuçlandırmış bulunmaktayız. Yaptığımız çalışma kapsamında partimizin 18 yıllık iktidarı sürecinde temel devlet hizmetlerinin bütün köylerimize ulaştığını, hükümetimizin icraatlarının her köyümüze ulaştığını ve devasa sorunların çoğunluğunun çözüldüğüne şahitlik ediyoruz. Altyapı, üstyapı, kanalizasyon, içme suyu, çöp toplama hizmetleri vb. ana hizmetlerin yüzde 97'ler oranında halledildiğini gözlemliyoruz. Bundan sonrada yapacağımız çalışmalar ile hizmet kalitesini daha da arttırarak eksik kalan kısımları tamamlayarak halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bizlerden istediği de şehir merkezlerindeki hizmet kalitesini köylerimizde de aynı şekilde görmektir. O yüzden il genel meclisi üyelerimiz yapılacak hizmetleri eksiksiz bir şekilde yerine ulaştırılması için yoğun bir çalışma sarf ediyorlar. Biz AK Parti olarak tertipli düzenli organizeli ve teşkilatlı çalışmalarımız ile hem halkımızın taleplerini alıyoruz hemde alınan talepleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda toplantılarımıza iştirak ederek yaşadıkları aynı zamanda hizmet ettikleri köyler ile ilgili durumları anlatan çok kıymetli muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz."şeklinde konuştu.

"Vatandaşımızın ne sıkıntısı var ise ilk başvuracağı kapı muhtarlık müessesesidir"

Muhtarlık kurumuna önem verdiklerini ve vatandaşların ilk müracaat edecekleri yerin muhtarlık olduğunu belirten Başkan Alkayış konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Muhtarlık kurumu ehemmiyeti raflara kaldırılmıştı ancak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlar buluşmaları ile yeniden hatırlatıldı ve yapılan düzenlemeler ile sosyal hakları iyileştirildi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlık kurumunu öne çıkarmaları ile halkımızın muhtarlık müessesine olan ehemmiyeti de arttırdı. 31 Mart yerel seçimlerinde muhtarlık yarışı çok yoğun bir şekilde geçmiştir. Bizlerde parti olarak muhtarlarımıza çok önem veriyoruz, çünkü muhtarlık devlet hizmetinin ilk kapısıdır. Hangi vatandaşımızın ne sıkıntısı var ise ilk başvuracağı kapı muhtarlık müessesesidir. Bu vesile ile muhtarlarımız ile ne kadar bir araya gelir ne kadar istişarelerimizi arttırırsak vatandaşlarımıza da o ekseriyette ulaşmış oluruz. Biz Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı olarak hem mahalle hemde köy muhtarlarımız ile istişarelerimizi çok sık gerçekleştiriyoruz. Bugünde yaptığımız bu istişare toplantılarına katkılarını sunan köy muhtarlarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha