Saya, yaptığı yazılı açıklamada, gençlerin ve kadınların gözlerindeki ışıltıyı gördüğünü ve bunun kendisine cesaret verdiği için aday olduğunu kaydetti.

"Kula kulluk etmemek için adayım"

"Ben gençlerimizin ve kadınlarımızın gözlerindeki ışıltının verdiği cesaretle adayım."diyen Saya, "Söyleyecek sözüm ve değiştirecek gücüm olduğu inancındayım, kendi kendimi boykot etmemek için adayım, kula kulluk etmemek için adayım. "dedi.

"Bizlere çare, 'Cumhuriyet Kadını' diyebilmek için adayım"

Saya, şunları kaydetti:

"Tehlike kapıya dayanınca, hukuksuzluk gözünüze sokulunca, ayağınıza basılınca, boğazınız sıkılınca artık ezberleri bozup yeni şeyler söylemenin zamanı gelmişte geçiyordur. Biz kadınlar bu yakıcı süreçte erkek yoldaşlardan daha fazla taşın altına elimizi koyup toplumsal sorunlara siyasal çözümler sunarak görev almak zorundayız, mutfaklardan çıkıp kürsülerde yerimizi almalıyız. Che Guevara'nın dediği gibi; 'Kalkın kadınlar ve unutmayın ki bizim size ihtiyacımız var, dünyanın yarısı siz iseniz devrim kavgasının yarısında siz olmalısınız' demiştir.

Çünkü kadın devrimin bir parçası olmadığı sürece devrimler başarılı olamaz, güçlü kadınlar güçlü toplumlar yaratır ve toplumu halinden memnun köleler geri bırakır, örgütlü kötülük karşısında örgütlü mücadeleyi geliştirmek için adayım.Temsilde adalet, toplumsal cinsiyet eşitliği, dezavantajlı tüm guruplara umut olabilmek, sol bakış açısını hakim kılabilmek ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen diyebilmek, bize dayatılan sistemde çaresiz değiliz, çare sizlerdiniz, çare bizleriz çare 'Cumhuriyet Kadını' diyebilmek için adayım."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha