Siyaset, iktidar olmak, sorun çözmek, halka fayda sağlam, halkın yaşam kalitesini iyileştirmek için yapılan bir iştir. Siyasetin yapılma amacı gereği siyasetin malzemesi insandır.

Ortaya bir çözüm projesi koymadan, iktidara ve sorun çözmeye talip olmadan, neyi ne zaman nasıl ve kimlerle çözeceğinizi söylemeden yapılan siyasetle, halkın oyu alınamaz, iktidar olunamaz.

Parti tüzüğü partinin anayasasıdır. Seçmenle yapılan siyasi sözleşmedir. Partinin anayasası ve seçmenle yapılan siyasi sözleşmesi olan parti tüzüğü ile benimsediği ilkelere uygun davranmayan parti, eylem ve söylemlerinde inandırıcı olamaz. Seçmene güven veremez. Seçmenin oyunu alıp iktidar olamaz.

Parti Tüzüğü’nün birinci maddesinde, Cumhuriyet Halk Partisi: Başta Kurtuluş Savaşımız olmak üzere Aydınlanma ideallerini, emek mücadelelerini, sosyal demokrasinin özgürlük, eşitlik ve dayanışma ilkelerini benimseyen çağdaş demokratik sol bir siyasal partidir. (Tüzük madde 1, 4. paragraf)

Cumhuriyet Halk Partisi hukukun üstünlüğünü, insan hak ve özgürlüklerini, laikliği, çoğulcu ve katılımcı demokrasiyi vazgeçilmez temel ilkeleri olarak kabul eder” (Tüzük madde 1, 5. paragraf) deniliyor.

Parti Tüzüğü ile benimsenen temel ilkeler gereğince, belediye başkan adaylarının çoğulcu ve katılımcı bir anlayışla önseçimle belirlenmesi, gücünü halktan alarak siyaset yapılması, gerekli ve zorunludur. Aksi halde Parti Tüzüğü ihlal edilmiş ve parti suçu işlenmiş olunur.

31 Mart 2019 tarihinde yerel seçimler yapılacak. Seçimlere 6 ay gibi kısa bir süre kaldı. CHP’nin:

  1. Halkla paylaştığı yerel yönetim projesi yok.
  2. Belediye başkan adaylarının nasıl ve hangi yöntemle belirleneceği, belli değil.

Siyaset bilimi, ortaya bir çözüm projesi koymadan, iktidara ve sorun çözmeye talip olmadan, sürekli iktidarda olan partiyi ve genel başkanını eleştirerek yapılan siyaset, iktidarın ve genel başkanının reklamını yapmaktır diyor.

Parti Tüzüğü ve Parti programı ile benimsediği temel ilkelere dayalı siyaset yapmayan, iktidara ve sorun çözmeye talip olmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,

CHP yönetimi,

CHP milletvekilleri,

CHP il ve ilçe başkan ve yöneticileri,
Kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticileri:
Parti üyeleri
Örgüt toplantılarında,
Kendi aralarında yaptıkları tartışmalarda,
Gazetelere yaptıkları açıklamalarda,
Katıldıkları televizyon programlarında,
Sosyal medyada yaptıkları yorumlarında,
Sürekli AKP Genel başkanı İktidarda olan AKP’yi, AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, bakanlarını ve yaptıklarını eleştiriyorlar.

Ortaya bir çözüm projesi koymadan, ülkenin ve halkın sorunlarını nasıl çözeceklerini söylemeden, eleştirdikleri ve yanlış dediklerinin doğrusunu söylemeden,

Sürekli AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve yaptıklarını eleştirerek,

Sabah akşam Erdoğan’ın ve AKP’nin reklamını yapıyorlar.

Erdoğan (AKP), CHP’nin reklamı sayesinde, 2002-2018 arasında yapılan seçimlerde, oyunu artırarak sürekli iktidar oldu.

Eğer CHP, belediye başkan adaylarını parti tüzüğü ile benimsediği temel ilkelere uygun davranarak önseçimle belirlemezse, gücün halktan alan bir siyaset yapmazsa, ortaya bir belediyecilik projesi koymazsa, diğer seçimlerde olduğu gibi, 31 MART 2019’DA yapılacak yerel seçimlerde, yine başarısız olur.