12 Haziran 2007 tarihinde AKP’nin yargıyı teslim ettiği Fethüllah Gülen Cemaati mensubu savcılar ve polisler sahte ve uydurma delillerle Ergenekon silahlı terör örgütü diye sahte bir örgüt ürettiler. Türk Ordusu bünyesi içindeki Atatürkçü komutanlardan, üniversitelerdeki Atatürkçü bilim insanlarından, Atatürkçü sivil topum örgütü yöneticilerini ve gazetecilerden oluşan 235 kişi Ergenekon silahlı terör örgütü mensubu olmakla suçlandılar. Suçlanan bu kişileri, önce göz altına aldılar. Arkasından tutuklandılar. Atatürkçü 3 bin kişi hakkında takip yapıldı.

AKP Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan (AKP iktidarı), sahte dillilerle üretilen uydurma Ergenekon terör örgütü savcısı Fethüllah Gülen cemaati mensubu Zekeriya Öz’e, Başbakanlığa ait zırhlı Mercedes makam aracını tahsis etti. Savcı Zekeriya Öz’le birlikte sahte dilleri üreten Fethüllah Gülen cemaati mensubu polislere özel statü ve ayrıcalıklar tanındı. Davaya bakan Fethüllah Gülen cemaati mensubu hakimlere özel statü ve ayrıcalıklar tanındı.

Tutuklamalar ve davalar görülürken AKP Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ben bu davanın savcısıyım" dedi. Gülen cemaati mensubu savcı ve polislerin sahte delillerle ürettikleri Ergenekon silahlı terör örgütü kumpasının savcısı olduğunu söyledi. Sahte delillerin ve kumpasın bilgisi dahilinde oluşturulduğunu söyledi.

Pensilvanya'ya gidip Fethüllah Gülen ile görüşen, Haziran 2012'de katıldığı Türkçe Olimpiyatları'nda yaptığı konuşmada Fethüllah Gülen için “O muhteşem insana, hüzünlü gurbetten Bursa'yı seyreden bu güzel insana, muhterem Fetullah Gülen Hoca Efendi'ye şükranlarımı sunuyorum” diyen AKP Hükümetinin ikinci adamı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 4 Temmuz 2008'de Ülke TV'de yaptığı konuşmada “Türkiye bağırsaklarını temizliyor” dedi. Gülen cemaati mensubu savcı ve polislerin sahte delillerle ürettikleri sahte delillerle Atatürkçü kadroların tutuklanmalarını “Türkiye bağırsaklarını temizliyor” diye açıkladı. Sahte delillerle üretilen Ergenekon silahlı terör örgütü kumpasına destek verdi. Kumpası kurgulayan Gelen cemaati mensubu savcı ve polisleri sahiplendi.

Gülen cemaati mensubu savcı ve polislerin sahte delillerle ürettikleri Ergenekon silahlı terör örgütü kumpasına destek Başbakan Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la sınırlı kalmadı. AKP milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe başkan ve yöneticileri, kadın ve gençlik kolları üye ve yöneticileri de sahte delillerle üretilen Ergenekon silahlı terör örgütü kumpasını, kumpası kurgulayan Gülen cemaati mensubu savcı ve polisleri sahiplendiler ve destek verdiler. Atatürkçü kadroların, sahte delillerle tutuklanmalarını alkışladılar.

Dava sürecinde İlhan Selçuk, Kuddusi Okkır, Türkan Saylan, Uçkun Geray, Ali Tatar, Erhan Göksel, Arif Doğan, Emcet Olcaytu, Fatih Derdiyok, Hüseyin Görüm, Mehmet Koral, Muzaffer Tekin, Münir Kemal Yavuz, Salih Kunter, Sami Hoştan, Ünal İnanç, Kaşif Kozinoğlu, Engin Aydın yaşamını yitirdi.

12 yıl süren Ergenekon silahlı terör örgütü davası 1 Temmuz 2019 tarihinde sonuçlandı. Davayı Karara bağlayan İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkeme heyeti, "Ergenekon örgütü" adı altında bir örgüt olmadığı için, "örgüt kurmak, yönetmek, üyelik, yardım ve yataklık" suçlarından açılan tüm davalar yönünden sanıkların tümünün beraatine karar verdi.

Gülen cemaati mensubu savcı ve polislerin teşvik ve yönlendirmesi ile davada gizli tanık tanıklık yapan, sahte tanıklıkları ortaya çıkınca aynı davada yargılanan Alparslan Arslan’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Osman Yıldırım, Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır’a ise müebbet hapis cezası verildi.

"Ben bu davanın savcısıyım" diyen, sahte delillerle Ergenekon silahlı terör örgütü diye sahte bir örgüt üreten, Atatürkçü kadrolara yönelik kumpas kuran, Gülen cemaati mensubu savcı ve polislerin destek veren ve sahiplenen, davanın savcısı Zekeriya Öz’e zırhlı aracını tahsisi eden, insanların ölümlerine ve acı çekmelerine neden olan, kul hakkı yiyen, AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, sahte delillerle tutuklanan ve takibe alına Atatürkçüler başta olmak üzere Atatürkçülerden, dava sürecinde canlarını kaybedenlerin ailelerinden ve Türk halkından özür dilemeleri gerekiyor.

“Türkiye bağırsaklarını temizliyor” diyen, sahte delillerle Ergenekon silahlı terör örgütü diye sahte bir örgüt üreten, savcı ve polislerin cemaat şeyhi Fethüllah Gülen’e şükranlarını sunan, Atatürkçü kadroların sahte delillerle tutuklanmalarını Türkiye’nin bağırsaklarının temizlenmesi olarak kabul eden, insanların ölümlerine ve acı çekmelerine neden olan, kul hakkı yiyen dönemin AKP’nin ikinci adamı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın tutuklanan Atatürkçülerden, canlarını kaybedenlerin ailelerinden ve Türk halkından özür dilemeleri gerekiyor.

Sahte delillerle Ergenekon silahlı terör örgütü diye sahte bir örgüt üreten,

Atatürkçü kadrolar tutuklayan ve takibe alan Gülen cemaati mensubu savcı ve polisleri sahiplenen ve destek veren, insanların ölümlerine ve acı çekmelerine neden olan, kul hakkı yiyen, AKP milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe başkan ve yöneticilerinin, kadın ve gençlik kolları üye ve yöneticilerinin, parti üyelerinin Atatürkçülerden, canlarını kaybedenlerin ailelerinden ve Türk halkından özür dilemeleri gerekiyor.