Hz. Musa zamanında müthiş bir kuraklık baş göstermişti. Musa peygamber ve ümmeti günlerce yağmur duasına çıktılar. Fakat duaları kabul olmuyor, gökten yağmur inmiyordu.
Hz. Musa Tur’a çıkıp münacatta bulundu:
— Ya Rabbi! Halimiz sana malûm. Bizim duamız neden kabul olunmuyor, dediğinde, Allah tarafından şu ilâhi hitap geldi:
— Ya Musa! İçinizde nemmam (Lâf taşıyıcı) var. Duanız o sebepten kabule şayan olmuyor.
Bu sefer Hz. Musa:
— Ya Rabbi bize bildir de, o nemmamı aramızdan çıkaralım ve sana öyle yalvaralım. Bizim duamızı kabul buyur, diye niyaz ettiğinde, Cenab-ı Allah:
— Ya Musa, o kulumu sana haber veremem. Duanızın kabul olunmasını istiyorsanız onu siz bulup aranızdan çıkarın, buyurdu.
Hazreti Musa, gelip kavmine durumu bildirdi ve hep beraber tövbe ettiler. Bunların içinde nemmam da bulunuyordu, o da hulusu kalp ile tövbe etmişti.
Günahlarının affını dileyenlerin tövbesini kabul eden Cenab-ı Allah, kısa zamanda yağmur inzal etti!
Selam, sevgi ve gönül dolusu muhabbetlerimle…
Bilal KARADAĞ