Madem ‘Memleket’ diyerek, ‘Memleket çocukları’ diyerek bir yola çıkılmış, madem bir avuç memleket çocuğu bu yola baş koymuş, biz de yüreğimizle yanlarında olmuşuz çok mu?” diye başlayan cümlelerle anlatmaya çalışmıştım paylaşımımda.

Onlar "Memleket çocukları" diyerek yola çıktılar, biz bu yolculuğa "Bir başarı hikâyesi: İmamağa Spor" dedik...

Samimice, safça ve sportmence bir halı saha takımı oluşturmak için başlatılan girişim bugün BAL Liginde mücadele eden bir “Mahalle Takımı” haline geldi, hem de çok kısa sürede…

Maksat memleket çocuklarını bir araya getirerek spor yapmak, bu vesile ile de onları zararlı şeylerden uzak tutmaktı…

Üstelik kimilerince “varoş” denilen, unutulmuş, ihmal edilmiş olarak da kabul edilen hatta bazılarınca “Mezarlık Mahallesi” olarak adlandırılan bir mahallede…

Örneği az bulunan biz azim ve kararlılık, takdir edilip alkışlanacak gayret ve fedakârlık…

Onlar, yani inşaat işçiliği yaparak bu işi götürmeye çalışan kulüp başkanı Muhammet Ataş ve az sayıdaki arkadaşları üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptılar.

Dişleriyle tırnaklarıyla emekleriyle kurdukları İmamağa Spor, bugün palazlandı ve BAL liginde şehrimizi temsil edecek seviyeye yükseldi.

Bundan sonra “Memleketliler” olarak bizler, üzerimize düşeni yapacağız, yapmamız gerekiyor, hatta yapmak zorundayız.

Memleket çocuklarına, memleketimizin çocuklarına, çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekir.

Onlar bilet kampanyası başlatarak takımlarına, kulüplerine yardım ve destek toplamaya çalışıyorlar.

Bizler de karınca kararınca, elimizden geldiği ve güzümüzün yettiği kadarıyla maddi ve manevi destek vermemiz gerekiyor.

Kısaca sahiplenmemiz gerekiyor. Onlar “Memleket çocukları” diyerek gençlerimize sahip çıkarken, memleket de onlara sahip çıkmalı.

Başkan Muhammet Ataş kardeşimizin destek bulmak amacıyla Ankara ve İstanbul’daki siyasilerimize, üst düzey bürokratlarımıza ve iş adamlarımıza bir dizi ziyaret gerçekleştirdiğini biliyorum. Bu ziyaretlerin çoğunda destek ve katkı sözlerin verildiğini biliyorum. Gönül ister ki bu sözler hemen yerine getirilsin.

Memleket çocukları verilen o sözlerin yerine getirilmesini umutla bekliyorlar.

Son zamanlarda kurumsal bazı yardımların yapıldığını, bilet kampanyasına destek veren hemşehrilerimiz olduğunu biliyorum. Sağ olsunlar, eksik olmasınlar.

Yeterli değil elbette…

Sözü uzatmaya gerek yok aslında. Kulüp başkanı Muhammet Ataş kardeşimiz Kente Dair TV programımızda, sosyal medya hesaplarında ve basına verdikleri demeçlerde talep ve beklentilerinin neler olduğunu anlattı, anlatmaya devam ediyor.

Onların heyecan ve umutlarına şahit olduk, ortak olduk.

İnşallah verilen sözlerin yerine getirildiği, hatta çok daha fazla desteklerin verildiği günleri de görür heyecan ve sevincimiz katbekat artar.

Onlara vereceğimiz destek ve katkılarla, moral ve motivasyonlarla çok güzel başarılar kazanacaklarına inanıyorum. Çünkü memleketimin çocuklarına güvenildiği ve destek verildiği takdirde nice başarılara imza attığını biliyorum.

Yaşadıkları onca sıkıntı ve engellere rağmen; iyi niyet, samimiyet ve gayretlerini kaybetmeden, kıt kanaat katkılarla yollarına devam eden bu kardeşlerimizi yalnız bırakmak bize düşmez... Memleketimize yakışmaz...

Kıvılcımı çakmışlar, yaktıkları ateş harlanmaya yüz tutmuş, bize düşen yüreklerindeki bu ateşi canlı tutmak...

Var mısınız?

Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım başta olmak üzere tüm üst düzey yöneticilerimizin, kurumlarımızın, STK’larımızın ve de hemşehrilerimizin, Memleket Çocukları: İmamağaSpor’a destek çıkacakları anı heyecan ve umutla bekliyoruz.

Vesselam.