Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde her yıl yüzlerce öğrenciye kapılarını açan Belediye Konservatuarında sertifika heyecanı yaşandı.

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde,Adıyaman kültürünü genç nesillere ulaştırmak amacıyla kurulan Belediye Konservatuarında sertifika heyecanı yaşandı.
Geçtiğimiz yıllarda binlerce öğrenciye tiyatro, resim, halk oyunları ve çalgı aletlerinin de aralarında bulunduğu 20 farklı dalda eğitim verilen konservatuara bu yıl katılan öğrenciler, aldıkları eğitimleri tamamlayarak sertifikalarına kavuştular. Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan konservatuar sorumluları, bu yıl konservatuarda bağlama,keman,gitar,piyano,resim ve tiyatro alanında eğitimler verildiğini dile getirerek, “Haftada iki gün verilen eğitimler sonunda toplamda 178 öğrenci katılım belgesi almaya hak kazandı” şeklinde konuştular.
Konservatuarın kuruluş amacı hakkında da bilgi veren sorumlular, “Adıyaman Belediyesi Konservatuarının kuruluş amacı, unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizin gençlerimize ulaştırılmasıdır. Bunun için her yıl ortalama 15 ila 20 arasında dalda uzman hocalarımız nezaretinde eğitimler veriliyor. Özellikle Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Halk Oyunları, Resim, Tiyatro ve Çocuk Korosunun yanı sıra gitar, bağlama, ney, kaval, piyano, ud, keman gibienstrüman kursları da verilmektedir. Eğitim öğretimin yanı sıra birimimiz ulusal düzeyde gerek görülen platformlarda ilimizi temsil etmektedir, ulusal yarışmalara da katılmaktadır. Yine belediyemizin ve diğer kurumların özel gün ve haftalarında düzenledikleri etkinliklerde görev alan konservatuarımızda görev yapan öğretim elemanlarının tamamı kendi alanlarında yükseköğrenimini tamamlamış uzman kişilerden oluşmaktadır” diye bilgi verdiler.
2016-2017 eğitim öğretim yılıyeni kayıt dönemininEylül ayında başlayacağını da hatırlatan yetkililer, kayıt yaptırmak isteyen öğrencileriEylül ayından itibaren Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’ne davet ettiler.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber