Adıyamanlılar Kültür Merkezinde Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy, vakfın Onursal Başkanı ve Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Nevzat Bayhan, vakfın Kurucu üyeleri, Yönetim Kurulu üyeleri ve Komisyon Başkanlarının hazır bulunduğu toplantıda bir konuşma yapan Vali Demirtaş, günlerdir İstanbul ziyareti sırasında bir an olsun yanından ayrılmayan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ramazan Aksoy’a teşekkür ederek, sözlerine başladı.

Vali Demirtaş, İstanbul’daki Adıyamanlılara hitaben, “Sizler bizim gururumuzsunuz. Siz burada ne kadar güçlü olursanız biz de Adıyaman’da o kadar güçlü oluruz. Bu birlikteliğin sağlanmasında etkin rol oynayan Adıyamanlılar Vakfı’mıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu nedenle bu güzide vakfımızın değerini iyi bilmenizi sizlerden istirham ediyorum” dedi.
Adıyaman’da görev yaptığı 3,5 yıllık süre içerisinde yapmış olduğu hizmetlerden de bahseden Vali Demirtaş, “Son yıllarda milletvekillerimizin üstün gayret ve çabalarıyla çok önemli hizmetlere imza attık. Başta eğitim, ulaşım ve sağlık alanında reform düzeyinde projeler gerçekleştirdik. Bunun yanında tarihî ve turizm değerlerimizin korunması için restorasyon çalışmalarımızı ihmal etmedik. Son 3,5 yılda 13 bin derslik yapıyoruz. Bunun 11 bin dersliği bitmiş vaziyette. Nissibi Köprüsü’nün yapımı ile birlikte Adıyaman ilimizi çıkmaz sokak olmaktan kurtardık. Adıyaman-Şanlıurfa, Adıyaman-Gaziantep duble yol çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çelikhan-Malatya arası yolu, 100 km’den 45 km’ye düşürdük. Adıyaman merkez başta olmak üzere Kâhta, Çelikhan ve Sincik ilçelerimizde son derece modern düzeyde hükûmet konakları yapıyoruz. Ayrıca yine Adıyaman merkezde son derece güzel bir panaromik müze yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Adıyaman ilimizde gerek doğa turizmini gerekse inanç turizmini daha canlı tutmak için de çalışmalar yapıyoruz. Özellikle Sahabe kabri Safvan bin Muattal’ın külliye projesini bir an önce tamamlamak için büyük gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
Daha sonra vakıf yöneticileriyle tek tek tanıştıktan sonra onların doğup büyüdüğü ilçe ve köyleriyle ilgili sıkıntılarını dinleyerek, tek tek not eden Vali Demirtaş, “Sizler müsterih olun; söylediğiniz bütün bu sorunlarla yakinen ilgileneceğim gibi, bütün bu sorunları da ne pahasına olursa olsun mutlaka çözeceğim ve bu konuda size geri dönüş de yapacağım” diyerek, ilgi ve alakalarından dolayı bütün vakıf yöneticilerine teşekkür etti.
Vakıf çalışmaları hakkında bilgi sunumu yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy ise “Vakıf olarak öncelikli hedefimiz, Kültür Merkezimizin yanında bulunan boş arsadan 1.560 metrekaresini satın almaktı. Bu arsayı çok şükür satın aldık. Satın aldığımız bu arsa üzerine otoparkla birlikte iki veya üç katlı, iki ayrı bina şeklinde kız ve erkek öğrenci yurdu inşa edip gençlerimizin hizmetine sunacağız. Geleceğimize yatırım yapma konusundaki hedefimizden asla şaşmayacağız. Bu ülkeye bir insan yetiştirmek demek, bir nesil yetiştirmek demektir. Bu arsanın alımında emeği geçen ve katkısı olan hayırsever iş adamlarımıza ne kadar teşekkür etsem azdır” diyerek ziyaretlerinden dolayı Vali Demirtaş’a teşekkür etti.

PHA

Editör: Adıyaman Haber