Uluslararası Adıyaman Safvan Bin Muattal ve Ahlâk Sempozyumu 15-17 Şubat 2013 tarihlerinde Adıyaman Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek.

Gökkuşağı Derneği, Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen sempozyum İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından destekleniyor.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Candemir Doğan ve Gökkuşağı Derneği Başkanı Sezai Yılmaz, basın toplantısı düzenleyerek, sempozyum programı hakkında bilgi verdiler.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Candemir Doğan, üç gün sürecek olan sempozyumun Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenleneceğini, sempozyumda 14’ü Türkiye’deki üniversitelerden, 3’ü Mısır ve 1’i de Özbekistan’dan olmak üzere toplam 18 bilim adamının bildiri sunacağını kaydetti.

Doğan, “Sempozyum, Adıyaman’ın sahip olduğu ancak şimdiye kadar yeterince bilinmeyen başta Yüce Sahabi Safvan Bin Muattal (r.a.) ve yüce dinimiz için bu toprakları şehit kanıyla sulayarak bize emanet eden  şühedaya vefa borcunu yerine getirme ve bunları ortak değerlerimiz olduğunu yeniden keşfetmeyi hedeflemektedir” dedi.

Gökkuşağı Derneği Başkanı Sezai Yılmaz ise sempozyum ile iki önemli hedefi gerçekleştirmeyi istediklerin ifade ederek; “Birincisi sahabe Safvan Bin Muattal’ı ilimizi tanıtmaktır. İkincisi ise  küreselleşmenin etkisiyle ciddi tahribatla karşı karşıya bulunan ahlak üzerine konuşmaktır” şeklinde konuştu.

Doğan ve Yılmaz 15 Şubat 2013 Cuma günü Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda açılışı yapılacak olan sempozyum kapsamında Saat 11:00’de Altınşehir Camiinde Sahabi Safvan Bin Muattal (r.a.) ile tüm şehitler için 99 hatim, mevlit ve dua programı düzenleneceğini, ardından Rektörlük Konferans Salonu’nda sempozyumun devam edeceğini belirttiler. Sempozyumun halka açık olduğunu ifade ettiler.

Editör: Adıyaman Haber