Adıyamanda havaların son günlerde sıfırın altına düşmesinin ardından şireci esnafı vatandaşlara çağrıda bulundu.

Şireciler ve Peynirciler Odası Başkanı Ali Rıza Özçakmak, yaptığı açıklamada, insanların soğuk kış günlerinde bu bölgenin ürünlerini yiyerek hastalıklardan korunabileceğini söyledi.

Yöresel ürünlerin vücuttaki direnci artırdığının altını çizen Özçakmak, Vatandaşlarımız yöresel ürünleri yesinler. En güzel yaşam tarzı doğal beslenmektir. Yöresel ürün dediğimiz zaman domates kurusu, patlıcan kurusu, biber kurusu, pestil, kesme, üzüm, bal ve sucuk türünün hepsi Adıyamanın köylerinde yetişiyor. Ürünlerimizi daha çok l dışına gönderiyoruz. Adıyaman halkından da rica ediyorum, şire pazarına gelsinler dedi.

- YÖRESEL ÜRÜNLER ORGANİK

Dışarıda satılan ürünlerin hijyenik olmadığına dikkat çeken Özçakmak, şöyle devam etti:

Burası çok hijyenik, Şire ürünleri sokakta veya açıkta satılamaz. Belediye Başkanımızdan açık semt pazarında bu ürünlerin satılmasına izin verilmesini istemiyoruz. Bununla ilgili bir çalışma yapılmasını istiyoruz. Salgın hastalıkların çok olduğu bu dönemde bunlara dikkat edilmesi gerekiyor

- YAŞLILARIMIZIN CEBİNDE ÜZÜM VARDI

Yöresel ürünlerin çok sağlıklı olduğuna dikkat çeken Özçakmak, Eskiden yaşlılarımızın cebinde kurum üzüm, incir türü yiyecekler olurdu. O soğuklarda hiç hastalanmazlardı. Şimdi baktığımızda en küçük bir yel olduğu zaman insanlarımız hastalanıyor. Bunların önüne geçmek ve vücut direncimizi artırmak için yaşlılarımızın yolundan gitmek gerek şeklinde konuştu.

- TELEVİZYONLARDAKİ BALLAR SAHTE

Televizyonlarda satılan ballar konusunda da bir dizi uyarılarda bulunan Özçakmak, konuşmasını şöyle tamamladı:

Bunlara devletimizin dur demesi gerekiyor. 7 kilosunu 100 liraya satıyorlar. Bu imkansız birşey. Tamamen şeker ve şurup başka birşey değil. Vatandaşlarımız bu insanara aldanmasın. Balın fiyatı öyle olmaz. Bunun bilince varılması gerekiyor

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber