Ziynet Sali

Kadınlar birçok şeyi anlatarak değil de gözleri ile anlaşılmasını ister, çok konuştuğu iddia edilen kadınlarımız aslında sadece anlaşılmayı bekler. Ve bunu birçok müzik kadın müzik sanatçısı ünlü isim şarkıyı hayat hikâyesi gibi anlatır ve seslendirir. Bu isimlerden bir tanesi de kadınlar söylüyor altını çizerek ZİYNET SALİ diyebiliriz.

Sevgili SALİ Kıbrıs 1975 doğumlu ailesinin iş görevi nedeniyle İngiltere de çocukluğu geçmiştir, akabinde bir süre sonra tekrar doğduğu yere ailesi ile dönüp eğitim hayatına başlamıştır. Devamın da Eğitim hayatına İstanbul teknik üniversitesi Türk sanat müziği bölümünü başarıyla tamamlamış, ardından Latin ve İngilizce şarkılar seslendirerek konservatuar hayatına devam etmiştir. Başarılı büyük ses yaptığı albümler ve kendine has fiziksel görüntüsü ile dünyaca ünlü olan kadın sanatçı JENNİFER LOPEZE e benzemesiyle kendinden oldukça söz ettirmiş hem yaptığı müzik çalışmaları olsun hem görselliği kadınlar söylüyor sadece değil kadınlarımıza görselliğin önemini de vurgulamıştır.

Ziynet SALİ’nin sanatçı kimliği dışında oyunculuk ile ilgili adımları da olmuş ve iki sinema film de yer almıştır, toplam albüm sayısı dokuz olan SALİ dört adet de SİNGLE imza atmış yaptığı aşk şarkıları ile dinleyicinin kalbini kazanmıştır. Sevgili Ziynet SALİ bir televizyon programın da aynı zaman da JURİ olarak ta koltuğunu sahiplenmiş, sempatisiyle sıcakkanlı tavırlarıyla izleyicilerin sevgisini kazanmayı başarmıştır.

Editör: Adıyaman Haber