Türkiye’nin en önemli ödül organizasyonlarından olan, GAP Gazeteciler Birliği’nin düzenlediği 11. Uluslararası GAP Oscarları ödül töreni şanına yakışır bir şekilde tamamlandı.

Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen ödül törenine yurt içi ve yurt dışından birçok davetli katıldı. Böylece, Gap Oscarı töreni artık sadece GAP ve ülkemizde değil, uluslararası bir hüviyetiyle dünyada bilinen bir organizasyon oldu.
Adıyaman Üniversitesi Rektörlük toplantı salonunda gerçekleşen bu tören ilimizin tanıtımı açısından önem taşırken, birbirinden farklı düşünen, farklı ideolojilere sahip insanların bir çatı altında toplanıp, tek bir amaca hizmet etmesi gibi çok mükemmel bir organizasyona GAP Gazeteciler Birliği imzasını atmış oldu.
GAP Oscarları’nın 11. ödül töreninde yurt içi ve yurt dışından birçok ünlü bürokrat, siyasetçi, sanatçı buluştu. Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu`nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu programa katılamadığı için görüntülü mesajı okundu.
Açılış konuşmasını yapan, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Adıyaman’ın böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmasının önemine işaret ederek gazetecilik mesleğinden bahsetti. Kıymaz, “Bizim vazifemiz ülkeye hizmet edene hizmet etmektir. Toplumun sesi olmak, hislerine duygularına tercüman olmak, problemleri tespit edip çözülmesi gereken sorunları dile getirip çözümünü takip etmek bizim görevimiz” dedi.
GÖK KUŞAĞI GİBİYİZ
Kıymaz, “GAP Gazeteciler Birliği yöneticileri olarak gökkuşağı gibiyiz. Her siyasi ideoloji ve görüşten arkadaşlarımız var. Biz bunu zenginlik sayıyoruz. Birlikte beraberce, meslek kaygısı taşıyan insanlar olarak bir çatı altında bulunuyoruz. Birlikte yaşama, bir birine tahammül etme, bir birine destek olma misyonu ile GAP Gazeteciler Birliği çatısı altında birleşmiş bulunuyoruz. Ödül alanlar da gökkuşağı gibidirler. Bunlar arasında Ak Parti’li, CHP’li, MHP’li ve birçok görüşten insan bulunmaktadır. Kanaat önderlerinden Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı, çeşitli siyasi parti, sivil toplum ve meslek kuruluşları temsilcileri aramızda bulunmaktadırlar. Sayın rektörümüz Prof. Dr. M. Talha Gönüllü ev sahipliğini kusursuz bir şekilde yaparak bütün katılımcıların gönlünde taht kurdular. Adıyaman Üniversitesi kısa sürede ülkenin önemli üniversiteleri arasında yer almayı başarmıştır. Bu başarı şüphesiz Talha Günülü hocamıza aittir. Üniversitelerin sadece eğitim görülen kuruluşlar olmadığını bir kez buruda görmüş olduk. Huzurlarınızda Prof. Dr. Talha Gönüllü hocamıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz ve bütün misafirlerimizin mutlu ve huzur içerisinde buradan ayrılmalarını temenni ediyoruz. Katılımlarından dolayı hepinize yürekten teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü ise, böyle güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluklarını dile getirerek, Adıyaman Üniversitesi’nin kurulduğu günden itibaren geldiği konumu anlattı.
Gönüllü, “Böylesi güzel ve kapsamlı bir organizasyonu gerçekleştirmenin ve üniversite olarak buna ev sahipliği yapabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Üniversite Olarak Üniversitemiz öğrencilerinin davet edilen bu değerli kimselerle görüştürmek, onların iş ve mesleki başarılarının sırlarını öğrencilerimizle paylaştırmak, onların sanat edebiyat hayatında başarılarının perde arkasını onların dilinden aktarmak gibi çalışmalar oldu, Kosova devlet bakanımız balkanlardaki Türk dünyasının içinde bulunduğu durumdan bahsetti, ” şeklinde konuştu.
Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu göreve yeni geldiğini ve bir yıl sonra da aynı etkinlikte tüm davetlileri Adıyaman’da ağırlamaktan mutluluk duyacağını dile getirirken, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise Adıyaman`ın kardeşlik ve barış kenti olduğunu belirterek, turizm kenti olan Adıyaman’ın açık hava müzesi konumunda olduğunu aktardı. Basının Türk demokrasisinin gelişmesi için önemli hizmetler verdiğini vurgulayan Demirtaş, GAP Gazeteciler Birliği`nin yaptığı çalışmaların da yıllardan beri bu sürece önemli katkı sağladığını söyledi.
Törene, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İngiltere, Türkmenistan, Kosova gibi ülkelerden katılım olurken, Ülkemizden İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Artvin, Mersin ve Gap Bölgesinin bütün illerinden katılımlar oldu.
Sunuculuğunu ünlü sunucu Yusuf Öztürk ve Recebiye Çataksezer’in birlikte yaptıkları program açılış ve selamlama konuşmalarından sonra ödül törenine geçildi.
2013 yılında Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı olarak Türkiye-Kosova ilişkilerinin geliştirilmesi, iki ülke arazındaki turizm faaliyetleri ve ticaret hacminin genişlemesi hususundaki çabaları nedeniyle; 2013 yılı 11. GAP Oscarı Yılın en başarılı bakanı ödülüne layık görülen Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar’a ödülünü Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Z. Abidin Kıymaz tarafından takdim edildi.
BEŞPINAR PROJESİ VALİYE ÖDÜL GETİRDİ
Daha sonra Adıyaman Valiliği görevinde 2013 yılında Özel idare kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak Beşpınar mesire alanının hizmete sunulması, 50 adet okul yapımını gerçekleştirerek derslik sayılarının artırılması hususunda gösterdiği özel gayretleri nedeniyle; 2013 yılı 11.GAP Oscarı Yılın en başarılı Valisi ödülüne layık görülen Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ödülünü Ak Parti Grup Başkan Vekili, Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın verdi.
YDÜ MÜTEVELLİ HEYETİ ÖZEL UÇAKLA GELDİ
2013 yılında, KKTC`yi, Eğitim ve Kültürel Çalışmalarda, İnovasyon ve Sağlık alanlarında, dünyanın dikkatini çeken “Düşünce Gücü İle Hareket Yeteneği ” projesi, dünya Robot Futbol takımları arasında, Üniversite olarak dünya sıralamasında yer alması nedeniyle; 2013 yılı 11. GAP Oscarı Yılın en başarılı Üniversitesi ödülüne layık görülen Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doc. Dr. İrfan Suat Günsel’e Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan tarafından verildi.
FATİH VE ŞEBNEM KISAPARMAK AYAKTA ALKIŞLANDI
2013 yılında müziğin topluma sevdirilmesinde gösterdiği gayretler, Çin’in Şengay kentinde düzenlenen Turkuaz Türk kültürü festivalinde sergilediği sahne performansı, türküleri yorumlamadaki üstün başarısı nedeni ile 2013 yılı 11.GAP Oscarı Yılın en başarılı sanatçısı ödülü Ünlü ses sanatçısı Fatih Kısaparmak’a verildi. Kısaparmak ödülünü şiirler eşliğinde, eşi ve program yapımcı ve sunucusu Şebnem Kısaparmak ile birlikte aldı. Kısaparmak, yaptığı duygu dolu konuşmasında Adıyaman’ı çok sevdiğini, burada olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.
CHP’Lİ AKKAYA ADIYAMANA HAKKETTİĞİ YATIRIMLAR YAPILMAMIŞ
2013 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akaya ise ödül alırken bir konuşma yaparak, objektif bir seçim yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.
2013 yılında “Aşkın Gözyaşları” başta olmak üzere yayınladığı eserlerde topluma barışı, sevgiyi, kardeşliği tavsiye edici yayınları, Mevlana ve Şems gibi tasavvuf büyüklerinin insanlığa sunduğu değerlerin topluma taşınmasındaki çabaları nedeniyle Türkiye’de 2013 yılı 11.GAP Oscarı Yılın en başarılı Yazarı ödülüne layık görülen Yazar Sinan Yağmur ise duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Sahabe Safvan b. Muattal’ın hayatını konu alan bir roman çalışmasında son aşamaya gelindiğini müjdeledi.
 11. GAP OSCARI YILIN EN BAŞARILARI ÖDÜL TÖRENİNDE ÖDÜL ALANLAR:
- Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı : Mahir Yağcılar
- Adıyaman Valisi: Mahmut Demirtaş
- Bartın Belediye Başkanı: Cemal Akın
- Yakın Doğu Üniverstesi:Suat Günsel
- Mersin Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar
- Malatya Milletvekili Öznur Çalık
- Ses Sanatçısı Lamia Nevruzova
- İşadamı Kadir Kurtul
- KKTC Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Akay Cemal
- Kıbrıs Medya Grubu
- Avrupa Gazetesi
- Doğan Haber Ajansı Gaziantep Bölge Müdürü Hasan Kırmızıtaş
- Şanlıurfa Star Gazetesi Recai Ayhan
- Gazeteci Selahattin Erol
- Adıyaman’da Bugün Gazetesi Yazarı Necati Atar
- Sanayici: Mehmet Baharoğlu
- Program Yapımcı ve Sunucusu, Gazeteci Yazar Hüseyin Turan
- Ses Sanatçısı Fatih Kısaparmak
- Kilis Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği Başkanı Şevket Memiler
- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müşaviri Kenan Önalan
- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya
- Yazar Sinan Yağmur
- Ak Parti Seçim Komisyonu Başkanı Mutafa Ataş
- İşitme Engelliler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Pelin Aszlan
- Sunset Markası adına iş adamı kemal kılıç ödül aldı.
Editör: Adıyaman Haber