Adıyaman Valiliği önüne toplanan binlerce vatandaş demokrasi nöbetine devam ediyor.

Başta İstanbul ve Ankara’da 15Temmuz tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bir grup asker tarafında darbe girişiminde bulunuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın sokağa çıkın çağrısının ardından binlerce kişinin sokaklara çıkarak polis ve vatandaşlar tarafından darbe püskürtülerek darbe girişimi sonlanmasının ardından 81 ilde başlayan demokrasi nöbeti devam ederken Adıyaman’da Valilik önündeki boş alanda ise her geçe olduğu gibi binlerce vatandaş darbeyi lanetlerden toplanan vatandaşlar yanlarında getirdiği Türk bayrakları ile gövde gösterisi yaptı.
Valilik balkonuna çıkan Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, eski Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ın yanı sıra çok sayıda siyasi parti temsilcileri ile STK temsilcileri ve kurum amirleri katılıyor.
Gündüz işlerinde olan vatandaşlar akşam ise demokrasi nöbetine devam ederek nöbete gelen vatandaşlara kurumlar tarafından yemek, su, cay ve çorba dağıtıldı.Sabah namazını meydanda kılan vatandaşlar diğer yakınlarına nöbeti devrederek ayrılıyorlar.
Vatandaşlar ise yaşanan olayların ardından ülkemize hep birlikte sahip çıkacaklarını belirterek şunları söylediler:
“ Ülkemiz üzerinde oynanan olayları kınıyoruz. Bu olay karşısında vatan hainlerini aslında asılması gereklidir. İçimizden birtane çıkıyor vatan hanini olarak oda diğerlerini kandırıyor. Evet bizler burada sabahlara kadar nöbet tutuyoruz. Feto efendi gelsin bakalım darbe nasıl yapılır görsün bizler bu vatanın evlatlarıyız öyle insanlara teslim edecek insanlar değiliz. Bu vatan için canımızı seve seve veririz”

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber