Hukukçular Derneği Adıyaman İl Temsilcisi Av. Mustafa Alkayış, Hukuk, Adalet ve Avukatlık Mesleği hakkında öğrencilere tanıtım yaptı.
Alkayış, TOBB 75.Yıl İmam Hatip Ortaokulunda, Hukuk, Adalet ve Avukatlık Mesleği konulu sunum yaptı.

Erdemli ve Başarılı Birey Projesi kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Alkayış, hukukun temel kavramları konusunda bilgiler verdi.

Hak, adalet, masumiyet karinesi ve savunma hakkı gibi konularda açıklamalar yapan Alkayış, Avukatlık mesleğini de öğrencilere tanıttı.

Soru- cevap kısmında da Alkayış, öğrencilerin Adalet sistemine ilişkin  sorularını cevapladı.

Öğrencilerin ilgisinden memnun olduğunu belirten Alkayış, şunları kaydetti:

TOBB 75.Yıl İmam Hatip Ortaokulu Müdürümüz Nevzat Yiğit Hocamız, Erdemli ve Başarılı Birey Projesi kapsamında öğrencilerimize Adalet,Hukuk ve Savunmayı temsilen Avukatlık mesleği hakkında sunum yapmamızı talep ettiler. Biz de hukukun temel kavramları, adalet, savunma hakkı, demokratik kültür ve avukatlık mesleği hakkında bildiklerimizi öğrencilerimiz ile paylaştık. Öğrencilerimizin bu yaşta hukuka bu kadar ilgi duyması bizleri mutlu etti. Adalet bilinci  erken yaşta  alınırsa ileri de az sorun ile karşılaşırız diye düşünüyorum.Demokratik kültür, ifade özgürlüğü, dayanışma ve adalet duygusunun bu yaşlarda verilmesi faydalı olur diye temenni ediyorum. Öğrencilerimiz yavaş yavaş meslek seçmek için de hazırlanıyorlar. Bu vesile ile savunmayı temsil eden Avukatlık mesleğini de tanıtmaya gayret ettik. Güzel bir çalışma olduğunu umuyorum. İlgi ve çabalarından dolayı TOBB 75.Yıl İmam Hatip Ortaokulu idarecilerine teşekkür ediyorum

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber