ADIYAMAN’DA EĞİTİMDE KALİTE VE BAŞARIYA YOLCULUK BAŞLADI.
ÜNLÜ EĞİTİMCİ SÜLEYMAN BELEDİOĞLU’NDAN MUHTEŞEM KONFERANS
 
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın Adıyaman’da başlattığı “Eğitimde kalite ve başarı mutlaka sağlanacaktır ve bu uğurda gereken tüm çalışmalar süratle yapılacaktır.”söylemi ile ülkemizin tanınmış eğitimci, yazar ve televizyoncularından Süleyman Beledioğlu Halk Eğitim Merkezinde katılımın yoğun olduğu 5 konferans verdi. 
Vali Yardımcısı Murat Süzen’in de katıldığı konefarans’ta, ünlü eğitimci Süleyman Beledioğlu bu yıl SBS ve LYS sınavlarına girecek öğrencilere, öğrenci velilerine, il genelindeki tüm rehber öğretmenlere ve il ve ilçe milli eğitim müdürlerine, müdür yardımcılarına, okul müdürleri ve il eğitim denetmenlerine Halk Eğitim Merkezinde 5 adet konferans verdi.
Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen konferansta konuşan Vali Yardımcısı Murat Süzen, Valilik olarak Adıyaman’da ilk hedeflerinin eğitim seviyesini yükseltmek olduğunu belirterek, şöyle konuştu; “Eğitim kalitesini yükselttiğimiz zaman başarı kendiliğinden gelecektir. Adıyaman’da eğitimi seviyesini daha üst noktalara taşımak amacıyla Valilik olarak ciddi bir çalışmanın içerisine girdik. Bu süreçte öğretmenlerimiz  bizler için bizim belirlediğimiz yolda en önemli yol arkadaşlarımız olacaktır. Öğretmenlerimizden ricamız hem sıkıntılarını hem de tavsiyelerini bizlerle paylaşmalarıdır. Biz öğretmenlerimizle birlikte ilimizdeki eğitim seviyesini yükselteceğiz. Bu meşekatli yolda sorun ve sıkıntıları beraber göğüsleyeceğiz. Sayın Valimizin ilimizde başlattığı projeler çerçevesinde önümüzdeki süreçte Adıyaman’ı Türkiye genelinde ilk 10’lara taşıyacağız. İl genelindeki bütün okullarımızda aynı standartı belirleyeceğiz”dedi.
   
Öğrenci, öğretmen, yönetici ve velilerin ilgi ile izledikleri bu konferansların son derece verimli geçtiğini belirten Vali Yardımcısı Murat Süzen, “Konferansa yoğun katılımdan dolayı halkın ilgi ve desteğine teşekkür ederek, halkımızın bu desteği ile Adıyaman’da “Eğitimde Kalite Yolculuğuna” başladık. Bu yolculuk ilimiz, eğitimde en iyiler arasına girinceye kadar devam edecektir. Kalite ve başarının Adıyaman’ın hayat felsefesi olacağına inanıyorum. Bu tür faaliyetlerimiz artarak devam edecektir. İlimizde verdiği konferanslardan dolayı da sayın Süleyman Beledioğlu hocamıza çok teşekkür ediyorum”dedi.
Ünlü eğitimci Süleyman Beledioğlu, Halk Eğitim Merkezinde verdiği konferanslarda SBS, YGS ve LYS sistemi ve çalışma yöntemi, Beyin temelli öğrenme, öğrenmenin kalıcı olması, unutmaya karşı alınabilecek önlemler, pratik öğrenme, plan ve programlı olma, öğrenme programı yapmak, amaç ve hedef oluşum, yüksek performans,  Dikkat eksikliği, konsantrasyon, motivasyon, -Stres, kaygı, heyecan, - Sınav korkusu, - Sınav cesareti, öğrencilik özgüveni, - Ailelerin çocuklarının başarısına katkıda bulunma yolları, - Çocuk ile eğitim iletişimi kurmak, Çocukta başarılı öğrenci psikolojisi oluşturmak, Ailelerin rehber öğretmenliği, Ergen öğrencilik sorunları konulu 5 konferans verdi. 
Öğrenci, öğretmen ve veliler ise konferans’ta Süleyman Beledioğlu’na sorular sorarak kafalarındaki tereddütleri gidermeye çalıştılar.
Editör: Adıyaman Haber