Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yangın çıktı.
İddiaya göre, hastanenin zemin katında bulunan sistem odasında bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.
Hastane çalışanlarının durumu fark etmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri geldi. Hastane çalışanları ve itfaiye ekiplerinin yaptığı müdahale ile yangın kısa sürede kontrol altına alındı.
Hastanede tedavi gören 10’u çocuk, 10’u yoğun bakım hastası toplam 43 kişi olay yerine gelen ambulanslarda Adıyaman merkezdeki diğer hastanelere sevk edildi. 2 hasta ise kendi isteği ile evine gitti.
Yangının sistem odasındaki trafonun patlaması ile meydana geldiği ileri sürüldü.
Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Daireler Başkanı Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Hocalarımızın da bahsettiği gibi aşağıda trafo patlaması olayından kaynaklanan bir sıkıntı. Şuanda yaklaşık 45 hastamız, diğer hastanelere trasfer edildi. 43 Hasta hastanelerde yatırıldı. 2 hastamız da kendi isteği ile eve gitti. 10 tane çocuk hastamız, 10 tane yoğun bakım hastamız güzel bir şekilde arkadaşlarımızın çabalarıyla transfer edildi. Şuan en ufak bir sıkıntımız yok. Tedavileri devam ediyor. İnşallah bir daha tekrarlamaz. Çok şükür şuan bir sıkıntımız yoktur” diye konuştu.
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mustafa Talha Gönüllü ise yangının bodrum katındaki sistem odasında çıktığını söyledi.
Korkulan birşeyin olmadığını aktaran Gönüllü, bu sistemlerin ilerleyen günlerde kontrol edileceğini ve bundan sonra böyle bir durumun yaşanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.
BHA

Editör: Adıyaman Haber