İstanbul’daki Adıyamanlıları biraraya getirmek, sevgi, kardeşlik, dostluğu pekiştirmek amacıyla düzenlenen ‘Adıyaman Muhabbet Akşamları’nın Ocak ayı toplantısı geniş katılımla gerçekleştirildi.

Her ay bir Adıyaman Gönüllüsünün evsahipliğinde düzenlenen muhabbet akşamlarına olan ilgi her geçen gün artıyor. İş’te Adıyaman Dergisi Yayın Yönetmeni ve AGİD Genel Sekreteri Abdurrahman Cüneyd Fidancı tarafından başlatılan ve organize edilen Muhabbet Akşamları’nın 2015 yılının Ocak ayı toplantısı Sultangazi Belediyesi Sultançiftliği Sosyal Tesisleri’nde bulunan Şark Odasında yapıldı.

İşadamı Zülfikar Yeşil’in evsahipliğinde yapılan organizasyona, Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı, Gazeteci-Yazar Nevzat Bayhan başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının başkanları, siyasetçiler, basın mensupları, işadamları ve sanatçılar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Abdurrahman Cüneyd Fidancı, “Tek gayemiz, Metropol İstanbul’da sohbet, muhabbet özleyen hemşehrilerimizi biraraya getirmektir. Her kesimden, her partiden, her inançtan insanımızın birarada olması Adıyaman’ın ve Adıyamanlıların güzelliğini, hoşgörüsünü yansıtmaktadır.

 

Konukların kendilerini tek tek tanıtmasının ve Adıyaman’a dair hazırlanan tanıtım klipinin gösteriminin ardından ADIFED Başkanı Nevzat Bayhan birlik ve beraberlik mesajı içeren konuşma yaptı. Konuşmasında, muhabbet akşamlarının düzenlenmesinde emeği geçenlere ve evsahipliği yapanlara teşekkür eden Bayhan, “ Mekanlar insanlarımız ile güzeldir. Bu salonu sizler neşelendirdiniz. Huzurun başkenti Adıyamandır deriz, doğrudur. Adıyamanlılar olarak her daim yardımlaşmayı, nezaketi, birlik ve beraberliğe öncülük etmek için yarış içerisinde olmalıyız” dedi.

Adıyaman yöresine ait hıtap, çiğköfte, baklava ikramının yer aldığı muhabbet akşamı programına sevilen sanatçılardan Tuncay Okutan, Mesut Taşdemir, İbrahim Ocak türküleriyle, Mehmet Kızılay,  Cumali Balıkçıoğlu ve birçok isim şiirleriyle renk kattı.Formun Üstü

 

    Adıyamanlılar Federasyonu ve  Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, Star yazarı Dr. Resul Kurt, Adıyamanlı Ses Sanatçısı  İbrahim Ocak, Besnili Ses Sanatçıları Mesut Taşdemir, Tuncay Okutan, Besni Ekspres Gazetesi yanı sıra bir çok isimlerini yazamadığım İş Adamları STK Başkan ve Yöneticileri bir çok Siyasi parti temsilcileri ve Basın mensubları katıldı.

Gecenin takdimini  ve açılış konuşmasını yapan, İŞ`te Adıyaman Dergisi  Genel Yayın Yönetmeni ve Muhabbet Akşamları toplantısını organize eden Abdurrahman Cüneyd Fidancı  emeği geçenlere ve toplantılara olan ilgiden dolayı teşekkür etmesinin ardından konuklar  kendilerini tanıttılar.

Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı Nevzat Bayhan`da yaptığı konuşmada, toplantıların aralıksız devam etmesi gerektiğini belirtti ve başta İŞ`te Adıyam Dergisi yayın yönetmeni Abdurrahman Cüneyd Fidancı olmak üzere emeği geçenlere ve ayrıca Basın mensuplarına teşekkür ettiğini belirtti ve şöyle devam etti. “Adıyamanlı olmak ayrıcalıktır, Mekânlar İnsanımız ile güzeldir şimdi gördüğüm kadarıyla burada tahmini yüz kişiyi geçen hemşehrilerimiz var muhabbet bitipde hepimiz evlerimize döndüğümüzde bu salon şen kalırmı? Bu nedenledir ki salonlar, mekânlar içerisinde İnsanlar olursa güzeldir. Huzurun başkenti  Adıyamanlılar olarak her daim, yardımlaşmayı, nezaketi, birlik ve beraberliğe öncülük etmek için yarış içerisinde olmalıyız” diyerek sözlerini tamamladı.

Geceyi organize eden Abdurrahman Cüneyit Fidancı`nın hazırlattığı plaketi gecenin anısına Adıyamanlılar  Vakfı Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, toplantının sponsoru olan  Adıyamanlı iş adamı Zülfükar Yeşil`e takdim etti. Muhabbet Akşamları toplantısında, Ses Sanatçımız Tuncay Okutan pot pori olarak türkülerini ardı ardına sıraladı ve erkenden ayrıldı. Adıyamanlı Ses Sanatçısı  İbrahim Ocak kendi eserlerini, Besnili Ses Sanatçısı Mesut Taşdemir`de YAR YAR gibi sevilen  en güzel türkülerini hemşehrileri için seslendirdiler, Şair Cumali Balıkçıoğlu ve Gökan Bayram birer şiir okudular.

Editör: Adıyaman Haber