İlk olarak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Mahmut Çuhadar’ı İl Müdürü Hacı Daştan ve Şube Müdürleri karşıladı. 

Karşılama sonrası birimleri gezen Vali Çuhadar, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan’dan  kurumun faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Daştan ise, kentin sanayi durumu ve mevcut sanayi sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin il ekonomisine katkıları, ithalat ve ihracat rakamları, üretimin en fazla olduğu sektörler, il merkezi ve ilçelerdeki mevcut organize sanayi bölgelerinin durumu, mermer yatakları bakımından zengin ve önemli bir potansiyeli bünyesinde barındıran Adıyaman merkez Örenli Mahallesinde kurulacak olan Mermer İhtisas OSB’nin mevcut durumu ve genişletme çalışmalarına başlanılacak olan OSB ile ilgili bilgiler verdi. 

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ziyaretinin ardından defterdarlığı ziyaret eden Vali Çuhadar ‘ı hizmet binası önünde defterdar Mustafa Erdem ve defterdarlık birim müdürleri karşıladı.

Karşılama sonrası Vali Çuhadar, Erdem’den defterdarlığın genel durumu, il geneli mükellef sayısı, Vergi Dairesi, Gelir, Milli Emlak, Muhakemat ve Muhasebe Müdürlüklerince yürütülen iş ve işlemler ile yıllara göre tahakkuk ve tahsilat miktarları, borçların yapılandırılması, personel durumu, kurumun ihtiyaç ve sorunlarına ilişkin bilgileri içeren ayrıntılı bir brifing aldı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha