Her fırsatta şehit aileleriyle bir araya gelerek halini ve hatırını soran Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Anneler Günü dolayısıyla bu mukaddes vatan için evlatlarını vatan toprağına emanet eden, şehitlerimizin geride bıraktığı en kıymetli emanetleri olan Annelerini ve ailelerini ziyaret etti.

Şehit ailelerini ziyaret sırasında Vali Mahmut Çuhadar’a eşi Serinay Çuhadar, AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ve eşi Zeliha Aydın, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve eşi Hürmet Kılınç, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Hacı Erdengi  eşlik etti. 

Vali Çuhadar ve beraberindeki heyet “Anneler Günü” dolayısıyla ilk olarak 1 Ocak 2016 tarihinde Şırnak’ın Cizre İlçesinde yürütülen operasyon esnasında bölücü terör örgütü hain PKK tarafından atılan roketle şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Abdulkadir Öner’in ailesini ziyaret etti. 

Vali Çuhadar’ın eşi Serinay Çuhadar, Şehit Astsubay Abdulkadir Öner’in annesi Fatma Öner’e çiçek takdim edip, Anneler Gününü kutladı. Şehidin babası Mehmet Öner ve annesi Fatma Öner’in halini hatırını soran Vali Çuhadar, şehidin annesi ve babasıyla sohbet ederek herhangi bir taleplerinin olup olmadığını sordu. 
Vali Çuhadar; beraberindeki heyetle daha sonra 13 Eylül 2012 tarihinde Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki polis kontrol noktasına bölücü terör örgütü üyeleri tarafından açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Mahmut Kayan’ın eşi Berlin Kayan’ı evinde ziyaret ederek çiçek takdim edip Anneler Günü'nü kutladı.  
Şehidin eşi Berlin Kayan’la bir süre sohbet eden Vali Çuhadar ve Milletvekili Ahmet Aydın,  şehidin çocuklarını kucağına alarak oyuncak ve çeşitli hediyeler verdi.  

"Devletimizin bütün kapıları şehit ailelerimize her zaman açıktır"

Vali Mahmut Çuhadar, ziyarete ilişkin, şöyle konuştu:

"Şehitlerimizin geride kalan aileleri ve çocukları milletimizin ve devletimizin en kutsal emanetleridir. Devlet ve millet olarak şehitlerimizin emanetlerini hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Şehitlerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Bugünlerimizi şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Anneler Günü'nde evlatlarını kucaklayamamanın hüznünü yaşayan yüreği yaralı şehit annelerimizi ve eşlerini ziyaret ederek onların nazarında tüm annelerimizin Anneler gününü kutlamak istedik. Bizler de sizlerin evladıyız. Devletimizin bütün kapıları şehit ailelerimize her zaman açıktır. Bu vesile ile ülkemizin varlığı ve birliği için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin emaneti olan anneleri ve eşleri başta olmak üzere, varlıklarıyla hayatımıza anlam ve değer katan, tüm annelerimizin “Anneler Günü”nü kutluyor, sağlıklı, huzurlu ve mutluluk dolu günler diliyorum.”

Kaynak : PHA
Kaynak: pha