Fatma Ulubey Mesajında; “Bütün ümidim Gençliktedir (Mustafa Kemal Atatürk)

Kurtuluş Savaşının başlangıcı ve büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün milletine olan sonsuz inancı, aynı zamanda büyük kararlığı ile Samsun'a çıktığı tarih 19 Mayıs 1919!...

Atatürk, kurtuluşun ateşini 19 Mayıs’ta Samsun’dan yaktı. O ateş, yeni Türk Devletinin kuruluşuna giden yolun ilk adımı olacaktı aynı zamanda!...

Samsun işgal kuvvetleri için önemli bir stratejik nokta idi. Karadeniz’den Orta Anadolu’ya açılan en rahat ve güvenilir bir kapı görevini görüyordu. İngilizler 9 Mart 1919’da Samsun’a askerî birlik indirmişti. Mustafa Kemal Atatürk, bu durum karşısında düşünüyor bir şey yapmanın zamanı geldi diyordu. Anadolu’ya geçip, mücadeleyi başlatmak istiyordu. Mustafa Kemal, 18 kişilik ekibiyle birlikte Samsun’a hareket etmişti. ‘Bandırma’ ismindeki eski bir vapurla yola çıkan Atatürk ve arkadaşları, Samsun’a çıkarak bağımsız mücadelesini başlatmıştır.

Büyük özverilerle,sıkıntı ve yokluklarla , bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Vatan ve Millet uğruna emperyalizme baş kaldırarak bizlere bağımsız ,özgür bir ülke bırakan başta Mustafa Kemal Atatürk ve nice adsız kahramını bugün bir kez daha saygı ve şükranla anıyoruz.

#19Mayıs1919 Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı bu anlamlı gün her ne kadar Coronavirüse takılsa da bilinmelidir ki, Atatürk'ün yaktığı bağımsızlık meşalesini , O'nun devrimci ruhunu, ilkelerinden ödün verenlere inat, bizler

eşsiz liderin aydınlanma çizgisinden asla vazgeçmeyeceğiz, asla ayrılmayacağız.

#19Mayıs1919'un 101. yılında dünyada O'nun liderlik anlayışı hala büyük bir saygı ve sevgiyle yerini korumaya devam ediyor. Öyleki bu saygınlığı dünya liderlerinin söylemleriyle, o günkü dünya basınından sadece birkaç örnek vermek istiyorum.

"

Akıllı ve barışçı yöntemlerle gerçekleştirdiği eseri halkların tarihinde izlerini bırakacaktır.”

Albert LEBRUN, Fransız Cumhurbaşkanı"

"

Savaş sonrası döneminin en yetenekli liderlerinden biri.” New York Times"

"

Almanya, ATATÜRK’ün eserine ve mücadelesine hayrandır. Onda, tarihi eseri, özgürlüğü seven bütün milletler için bir sembol olarak kalacak kudretli bir kişilik görmektedir.” Berlin, Alman Ajansı"

Almanya'da yayımlanan popüler History Life dergisinin "En büyük devrimciler" başlıklı son sayısının kapağında Atatürk yer almıştır.

Dergide, Atatürk için ,"Modern Türkiye'nin babası" denilmiş!...

O'nun dehasıyla bin bir zorluk içerisinde kurulan Cumhuriyet , bağımsızlığın ve Çağdaşlığın yılmayan bekçileri olarak gördüğü siz "Gençlere" emanettir.

Atatürk, Millî Mücadele döneminde şunu net görmüştür. Toplumu ileri taşıyacak olan genç fikirler olduğunu anlamış, bundan ötürü de ‘Gençlik’ kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımıştır.

Sevgili Gençler, Bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesi sizlersiniz.19 Mayıs Gençlik, Gençlik gelecek demektir. Ülkemizin Atatürk'ün gösterdiği Çağdaş medeniyet seviyesine taşıyacak olan siz gençlersiniz. Bu sorumlulukla hareket edeceğinize inanıyorum.

19 Mayıs 1919'un 101. Yılında başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.19 Mayıs Atürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten duygularla kutluyor, tüm gençlerimize sevgilerimi sunuyorum. Saygılarımla” dedi.

Editör: Adıyaman Haber