Açıklamayı, Gölbaşı Türk Eğitim-Sen ve Gölbaşı Türk Ocakları adına, Türk Eğitim-Sen Yönetim kurulu üyesi İbrahim Suçağı yaptı.

Suçağı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ermenistan Kadim Türk toprakları Karabağ ve çevresindeki bölgeleri emperyalist devletlerin desteği ile 30 yıldır işgal altında tutmaktadır. Ermenistan 27 Eylül 2020 Pazar sabahı, yine haddini aşarak ve tüm uluslararası kuralları çiğneyerek saldırıya kalkıştı. Azerbaycan topraklarına yönelik bu saldırıda sadece askerî unsurlar değil siviller de hedef alındı. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Ermeni saldırılarına misliyle ve anında cevap vermiştir. Bu saldırılar ve Karabağ işgalinin devamı, Kafkaslardaki barış ve istikrar ortamını bozmaya yönelik tehlikeli girişimlerdir. Ermenistan'ın uluslararası anlaşmaları, hak ve hukuku yok sayan bu saldırılarına başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kuruluşlar gerekli tepkiyi vermeli ve uyarıyı yapmalı, Azerbaycan'ın uluslararası anlaşmalardan doğan haklarına saygı göstermelidir."

Bölgede yaşananların, 'Sorun' diye tanımlanarak adeta iki ülkenin eşit koşullarda muhatap olduğu bir anlaşmazlık gibi sunulmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Suçağı şöyle devam etti:

"Ortada bir Karabağ Sorunu yoktur, düpedüz bir Karabağ İşgali söz konusudur. Bu durumun da tek bir sorumlusu vardır: İşgalci Ermenistan muhatap olduğumuz bu problemli durumun tek çözümü ise Ermenistan'ın işgal ettiği toprakları derhal terk etmesi, otuz yıldır mağdur ettiği tüm vatandaşlarımıza tazminat ödemesidir. Ermenilerin Azerbaycan toprağı olan Tovuz’a saldırısı basit bir saldırı değil, stratejik bir hamledir. Ermeni güçlerin saldırı girişiminde bulunduğu Tovuz’dan Türkiye ve Azerbaycan’ın ortaklaşa gerçekleştirdiği Güney Kafkasya doğal gaz boru hatları geçmektedir. Dolayısıyla bu saldırı yalnızca Azerbaycan’a değil, Türkiye’ye yapılmış bir saldırıdır. Bu nedenle İHA, SİHA ile verdiğimiz desteği, iki devlet tek millet dediğimiz kardeş Azerbaycan’a daha ciddi askeri destekle sürdürmeliyiz. Tek millet iki devlet anlayışımızla, canımızla, kanımızla ve tüm varlığımızla can Azerbaycan'ımızın yanındayız. Duamız ve desteğimiz sizlerle. Her zaman olduğu gibi tüm kalbimizle haykırıyoruz: Karabağ Türk'tür, Türk kalacaktır, Yaşasın Türk Milleti, Kurulsun Turan Ordusu, Var Olsun Can Azerbaycan!"

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha