Topkan'ın Mesajı Şöyle;

19 MAYIS 1919

Kafasında projeleri olan, kendisini projelerine ve halkına adamış olan dahi bir lider olan Mustafa Kemal Atatürk’ün, kafasındaki projelerini yaşama geçirmek için Samsun’a çıktığı gündür.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak, Payitaht (başkent) İstanbul’u ve Anadolu’yu işgal eden emperyalist güçlere tarihsel sürecin en büyük yenilgisini yaşatmak için Samsun’a çıktığı gündür.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, yurttaşlığın ve özgürlüğün olmadığı, saltanat ve hilafet anlayışına dayanan yönetim anlayışına son vermek, halk egemenliğine ve yurttaşlık esasına dayanan özgür bir toplum inşa etmek için Samsun’a çıktığı gündür.  

Mustafa Kemal Atatürk’ün, 20. yüzyılın en büyük yenilik, değişim ve dönüşüm projesi olan Türkiye Cumhuriyeti kurmak için Samsun’a çıktığı gündür.  

Kurtuluş Savaşı’nın dahi ve yaşayan lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Gençlik bir toplumun geleceği ve teminatıdır” dediği gençlere, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği, bayram olarak kutlanmasını ilan ettiği gündür.   

 Türk halkı büyük ve vefalı bir halktır. Kurucusu Atatürk’e, Türkiye Cumhuriyeti’n kuruluş ilke ve değerlerine hep sahip çıkacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk ve kurduğu Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır.  

19 Mayıs 1919 gençlik bayramı olarak kutlanmaya devam edecektir.

Bu böyle biline.

Editör: Adıyaman Haber