3 Mayıs Dünya Türkçülük Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Gölbaşı Kamu-Sen İlçe temsilcisi İbrahim Suçağı, "Ben 'Türküm' deyince ırkçılık yaptığım sanılıyor. 'Türküm' demek ırkçılık yapmak değil kimliği ortaya koymaktır. Mensubu olduğumuz millet grubunu ortaya koymaktır" ifadelerini kulandı. 

Türk milletinin, tarihin en eski ve teşkilatçı milletlerinden biri olduğunu anımsatan Suçağı, "Bir çok medeniyet kurmuş dünyanın bir çok yerlerine de bu kültürü ve medeniyeti taşımıştır. Bu gün 'Türküm' diyebilmek bile cesaret ister olmuştur, bizler her dönemde bu cesareti gösteren ender insanların grubundayız. Bu davaya gönül vermiş insanları saygı ve minnetle anıyoruz bıraktıkları bayrağı inşallah daha ilerilere taşıyacağız. Büyük Türkçü Nihâl Atsız'ın tutuklanması ve  3 Mayıs 1944”te mahkemeye çıkmasıyla patlak veren bu harekete bir çok Türk genci destek verir. Türk gençliği bir volkan gibi patlar. Türklük ülküsüne ve onun ideolojik lideri, hocası Hüseyin Nihal Atsız”a sahip çıkmak için Ankara Adliyesinin koridorları, salonları doldurulduğu gibi adliyenin önü de yüzlerce genç tarafından doldurulur. Topluluğun bir kısmı adliyede Atsız'ı yalnız bırakmazken, diğer binlerle ifade edilen büyük bir topluluk Ulus Meydanı'na doğru protesto yürüyüşüne geçer. O dönemlerde Türkçüler baskı ve işkencelere maruz kalırlar. 3 Mayıs Atsız'ın da isteği doğrultusunda 1954 tarihinden itibaren “Türkçüler Günü” olarak anılmaya başlanır. Bu dönemde baskı gören çile çeken Alparslan Türkeş beyefendiyi de anmadan geçemem o bu fikrin bu günlere gelmesindeki birinci aktördür. Başbuğu ve diğer binlerce isimsiz Türk milliyetçilerini unutmadık" ifadelerini kullandı. 

Atsız'ın yaptığiı savunmayı da hatırlayan Suçağı,şöyle devam etti: "Savunmasında kendim ve ailem için bir şey istemiyorum haksız yere bir şey talep etmiyorum, bu topraklarda Türklüğün yaşamasını istiyorum.milletim için bir şeyler istiyorum kimse bunlardan dolayı beni vatan hainliğiyle suçlayamaz dese de ceza alır. Bizlerde kendimiz için bir şeyler istemiyoruz davamız Türklük davası vatan ve millet sevgisidir. Bu gün önemli kadrolara alınmasak ta hor görülsek te vatan, millet ve devlet sevgimiz eksilmeyecektir. Kendisini Türk  hisseden, bütün Türklerin 3 Mayıs Türkçüler Günü kutlu olsun. Ne mutlu Türküm diyene."  

Kaynak : PHA
Kaynak: pha