Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Serebral palsi (beyin felci) hastalığının bilinirliğini arttırmak amacıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Adıyaman'da da farkındalık çalışmaları gerçekleştirildi.

Adıyaman Sağlık İl Müdürü  Fehmi Çelik, etkinlikte yaptığı konuşmasında, Serebral Palsi hastalığını genellikle bebek daha anne karnındayken ya da doğumdan sonraki kısa süre içinde meydana gelen beyin dokusundaki kalıcı hasar sonucunda ortaya çıkan ve hareket etme kabiliyetinde azalma ile seyreden bir hastalık olarak tanımladı.

"Ülkemizde her yıl 6 binden fazla bebeğe Serebral Palsi tanısı konuluyor"

Dünya genelinde 17 milyon Serebral Palsili hastası varolduğuna işaret eden Çelik, şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizde ise her yıl 6 binden fazla bebeğe Serebral Palsi tanısı konulmaktadır. Halkımızın beyin felci olarak bildiği bir hastalıktır. Bu hastalıkla ilgili farkındalık oluşturmak amacı ile Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak çeşitli farkındalık çalışmaları gerçekleştirdik. GAP Çocuk Gelişim Merkezimiz Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İ. Hakan Bucak'ı konuşmacı olarak davet ederek, hastalık hakkında buradaki kadınlarımızı bilgilendirdik. Serebral Palsi hastalığının rengi olan yeşil renginde görüntü görseli hazırlayarak tüm sosyal medya hesaplarımızın profil resmi olarak bu görseli kullandık. ASDEP saha çalışmalarına katılan personellerimiz ve il müdürlüğü personelimiz ile yeşil kurdele takarak iletişimde bulunduğumuz vatandaşlarımızda farkındalık oluşturmaya çalıştık. Gün içerisinde Serebral Palsi hastalarımızı ziyaret ettik."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha