İnönü İlk Öğretim Okulu Özel Eğitim Öğretmeni Onur Akın, Nisan ayının Otizm ayı olarak kutlandığını belirterek, İnönü İlköğretim Okul’u olarak Otizm ayında farkındalık olarak bir çok etkinliklerde bulunduklarını kaydetti.

-“OTİZMİN TEK TEDAVİSİ ÖZEL EĞİTİM”

Akın, etkinlik kapsamında, öncelikle okulda video hazırladıklarını ve sunduklarını belirterek, şunları ifade etti:

“Şimdi'de burada standımızı kurduk, Otizmi anlatmaya çalışıyoruz. Öncelikle Otizim belirli alanda sınırlara sebep olan bir gelişim bozukluğudur. İletişim sorunlara sebep olan tekrarlayan davranışlara sebep olan bir gelişim bozukluğudur. İnsanlara bunu anlatmaya çalışıyoruz. Otizmin bir hastalık olmadığını çok fazla korkulacak bir durum olmadığını tek tavsiyesinde özel eğitim olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Bunun için buradayız herkesi buraya davet ediyoruz.”

 İnönü İlk Öğretim Okulu Okul Müdürü Abdullah Sivil ise okul olarak Otizim farkındalığını halkımızla oluşturmak için böyle bir faaliyette bulunduklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Bu faaliyette emeği geçen özel eğitim öğretmeni Onur Akın'a çok teşekkür ediyorum. Özellikle halkımızın Otizm bir hastalık olmadığını acınacak bir durum olmadığını sadece farklı kişiler olduğunu bunu da ancak özel eğitim çözülebileceğini farkına vardırmak için böyle bir etkinlik yapmak istedik. Tüm halkımızı bekliyoruz.”

 Öğretmen  Duygu Yılmaz Özen de, Nisan ayı boyunca gerçekleştirilen Otizm Haftasını, Otizm ayı olarak bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "İnönü İlköğretim Okulu olarak ta tüm toplumu farkındalık ve bilinç oluşturmak istiyoruz. Bunun için demokrasi Parkında bir standımızı kurduk ve el baskısı yaptırıyoruz. Öğrencilerimizle beraber tüm halka broşürlerimizi dağıtıyoruz. Tüm halkın Otizm hakkında bilinçlenmesini istiyoruz. Daha çok doğuştan olarak ortaya çıkıyor. Otizm ve çocuklara isimlerini söylediğimizde bakmama gibi bir iletişim var ve sosyal ilişkiler sorun yaşıyor. Çocuklar tüm halka bunları ve benzer özelliklerini anlatarak bilinçlerini sağlıyoruz, herkesi buraya bekleriz.”dedi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha