Fırat mesajında, 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. Yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Milletimiz için önemli olan bugün, milli birlik ve beraberlik ile sarsılmaz bir bütünlüğün sergilendiği ve ecdadımızın, bağımsızlığımızı nasıl kazandığının hatırlandığı bir gündür. Birbirine kenetlenmiş bir milletin vatanına, bağımsızlığına olan aşkı ve zalime karşı şahlanışıdır."dedi.

 Yokluk içerisinde verilen mücadelenin ve 'Ya istiklal ya ölüm' diyen bir milletin hürriyet ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir abidesi olduğunu ifade eden Fırat, şunları kaydetti:

"Milli birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihi bir ispatı olan 30 Ağustos Zaferi; milletimizin, dünyaya karşı onurunu, şerefini, namusunu ve bağımsızlığını nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz bir direnişidir. Her safhasında ayrı bir destan yazılan Kurtuluş Savaşı'nın haklı sonucudur. Tarih boyunca karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içinde, kararlı duruşuyla aşan aziz milletimiz, bugün de İstiklalimizi tehdit eden dış güçler ve onların içerdeki uzantıları olan şer odaklarına aynı kararlılıkla cevap vermekten asla çekinmemiştir ve çekinmeyecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle; 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu ülkeye hizmet etmiş olan aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükran ve minnetle anıyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha