Deniz, burada yaptığı konuşmasında, gazetecilerin kamuoyu açısından çok önemli görevi ifa ettiğini söyledi.

Gazetecilerin yorucu bir tempoyla çalıştıklarını aktaran Deniz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Toplumsal olaylardan afetlere, terörden savaş alanına kadar zor, tehlikeli anlarda ve yerlerde, üstelik zamanla yarışarak, gelişmeleri haberleştirerek bizlere servis eden gazeteciler kamuoyu açısından çok önemli bir görevi ifa etmektedir.

Birçok basın emekçisi, haber peşinde koşarken pek çok tehlike atlatmakta, yaralanmakta, hatta canından olmaktadır. İnsan hakları ve hürriyetinin kullanımı açısından basın hürriyeti önem taşımaktadır. Düşünce, inanç, kanaat ve ifade özgürlüğü ancak basın hürriyetiyle mümkün olabilir. Gerçeklerin haber olmadığı yerlerde insanlar doğrudan mahrum, yalana mahkûm olurlar. Bugün, birçok konuda bazı yayın organlarında sağlıklı haberlerin çıkmamasının sebebi, kasıtlı haber anlayışıyla zihinlerin perdelenmesidir. Bu nedenle, bütün medya mensupları yalnızca olanın olduğu gibi anlaşılmasına ve aktarılmasına aracılık etmelidir.

Aldıkları ücret, insanca yaşama şartlarını sağlamada yetersizdir. Her 10 Ocak’ta siyaseten veya iyi dileklerle gazetecilerin daha insani hak ve çalışma şartlarına sahip olmaları yönündeki yapılan açıklamalar, genellikle güzel bir temenni olarak kalmakta, sorunlar ertelenmektedir. Eğitim-Bir-Sen olarak, daha geniş yasal haklara sahip olmaları dileği ile mesai kavramı olmaksızın gece gündüz demeden ter akıtan basın emekçilerinin ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, bugünün çalışma şartlarının iyileştirilmesine vesile olmasını temenni ediyoruz."

Ziyarette memnuniyet duyduğunu ifade eden Adıyamanlılar Net Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Yunus Yaşar, "2006’dan beridir İnternet Haberciliği yapmaktayız. Yayın politikamız tarafsızlık üzerinedir. Tüm partilere, sivil toplum örgütlerine, sendikalara eşit mesafede durarak seslerini duyurmaya çalışıyoruz. Haber sitemizi ziyaretiniz bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir."dedi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha