Temel, açıklamasında, yerel yönetimlerin gerek demokratik hayattaki rolleri, gerekse kamu hizmetlerinin halka sunulmasında ve erişiminde yüklendikleri görevler sebebiyle yerel halkın yönetime katılmasının ilk ve önemli aşaması olduğunu kaydetti.
Yerel yönetimlerin en küçük biriminin köy, mahalle yönetimleri ve muhtarlıklar olduğuna değinen Başkan Temel, şunları ifade etti:
"Geçmişten günümüze taşınan önemli bir yerel yönetim birimi olan muhtarlık, toplumsal yaşamımızın en önemli taşıdır.  Muhtarlarımız bir yandan Köy ve Mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. 'Büyük devlet olma vizyonu en başta yerelde başlar' sözünden hareketle Adıyaman Kent Konseyi olarak muhtarlık müessesesini ve muhtarlarımızı önemsiyoruz. Bu manada onların çalışma şartlarının iyileştirilmesini ve çalışma ortamlarının daha fonksiyonel hale getirilmesini öncelikliyoruz. Bu vesile ile muhtarlarımızın günlerini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."
Kaynak : PHA
Kaynak: pha