Babadan kalma mesleği 15 yıldır yürüttüğünü belirten 3 çocuk babası Nazif Çelik, PHA muhabirine, bıçak alırken kullanım alanına göre alınması gerektiğini ve tek bıçak ile tüm işlerin yapılmayacağını ifade etti.

Bayram nedeniyle günde 300 ile 400 arasında bıçak bilediklerini aktaran Çelik, "Kurban Bayramında talep çok fazla özellikle son 2-3 güne sıkıştırıyorlar, işimizi rahat rahat yapamıyoruz. Bazen sabahlara kadar çalıştığımızı biliyoruz. 300-500 tane oluyor."dedi.

Siparişe göre bıçak üretimi de yaptığını sözlerine ekleyen Çelik, şunları kaydetti:

"Bizim çok seri üretimimiz yok isteğe göre yapıyoruz. Bizim yaptığımız avcı bıçakları, mutfak bıçakları tabi bunu geliştirmek istiyoruz. Vatandaşlar bir kere bildiği yerden alsın her yerden almasınlar fakat tanıdıkları bir yerden alsınlar. Bıçak insanı yolda bırakabiliyor bazen aldığın bıçak kurbanda işe yaramadığı zaman işin yarım kalmış oluyor olmuyor yani 1 saatlik işi 3 saatte yaparsın onun için mutlaka tanıdık bir yerden almalarını tavsiye ediyoruz."

"Her bıçağın kullanım alanı farklı"

Çelik, bıçakların kullanım alanları farklı olduğuna dikkat çekerek,"Her bıçağın kullanım alanı farklı ona göre bıçak alınması lazım bir bıçak alıp her şeye kullanırsan olmaz. Eğer boğazlayacaksa hayvanı ona göre bıçak alması gerek, yüzecekse ona göre bıçak alması gerek kemiklerini sıyıracaksa her işlemin bıçağı ayrıdır. Ona göre bıçağın olması ve masadın olması gerekmektedir."diye konuştu.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha