Erdengi, açıklamasında, 31 Mart yerel seçimlerinde Mardin, Diyarbakır, Van , Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiş seçildiği günden beri, terör örgütü ile arasına mesafe koymayarak propagandasını yapan, terörü sevindirici tavır ve davranışlarından vazgeçmeyen talimatları direkt kandilden alarak terör örgütüne destek veren, şehit yakınlarını da işten çıkaran kişiler olduğunu kaydetti.

-"KAYYUM KARARI ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİMİZİ MEMNUN ETMİŞTİR"

Türkiye Cumhuriyeti belediyelerinde belediye başkanlığı yapamaz, içişleri başkanlığımızın bu belediyeler ile ilgili almış olduğu kayyum kararı şehit aileleri ve gazileri memnun ettiğini ve desteklerini kazandığını vurgulayan Erdengi, şunları kaydetti:

"Sinekle uğraşmaktansa bataklığı kurtarmak daha doğrudur, terör örgütünün siyasi uzantılarından Belediye Başkanı şeçilen tüm bölgelerde kayyum ataması daha uygun olacak, Ayrıca kendisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiş Ekrem İmamoğlu'nun teröre ve terör örgütüne destek veren Selahattin Demirtaş'a eşini ziyarette göndermiştir. Kayyum atanan belediyelerin durumları ile ilgili sosyal medyada paylaştığı fikirleri kendisinin de aynı düşünceye dahil olduğunu göstermekte ve bizlerin de tepkisini çekmektedir. Şehit aileleri ve gazilerin halkın iradesi ile seçilen kişiye duyacağımız saygının tek şartı, yıllardır milletimize zarar veren masum insanımızı katleden bebek katili terör örgütüne olan mesafeleri dir. Terör örgütlerine mesafe koymayana biz mesafe koyarız."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha