Başhekim Doç.Dr Fatih Doğan, Down Sendromlu çocuklar için  farkındalık günü olarak toplumda yer edilebileceklerini, insanların genetik farklıklarının zenginlik olarak değerlendirmelerini ön gördükleri bir etkinlik düzenlediklerini kaydetti.

- "KENDİMİZİ HASTA GİBİ HİSSETTİK"

Doç. Dr. Doğan, Down sendromlu çocuklara toplumda yer verilmesi için gündemde tutmaya devam edeceklerinin altını çizerek, ‘’Benim doktorum  bana bir ilaçta yazdı aynı zamanda kendimizi hasta gibide hissettik ilaçın reçetemizide gösterim gerçekten bir doktor reçetesi yazıda okunmuyor gerçek bir doktor gibi kendisine teşekkür ediyorum burdaki çoçuklarımızın medeniyetinimizin halkımızın ülkemizin zengilikleri onalara sahip çıkmamız gerekiyor bugün itibariyle tüm Down Sendromlu çoçuklarımızın toplumda yeri verilmesi için gündemde tutmaya devam edeceğiz’’ dedi.

-"DOWN SENDROMLU AİLENİN KENDİ HAREKETLERİNE DİKKAT ETMELERİ ÇOK ÖNEMLİ"

Hemşire Handan Akgün ise Down Sendromlu çocukların, çok farklı bir hayat yaşamadıklarını, artı eğitimle çok iyi yerlere gelebildiklerini anlamış olduklarını söyledi.

Akgün, yapılan muaynede hasta rolünde olduğunu belirterek,‘’Ben çocuğun gerçek bir doktordan çok da farklı konuşmadığını konuştuklarımızı tekrarlayabildiğini eğitimle herşeyin düzelebileceğini, her şeyin bilinçli bir toplum olduğunu ve oluşturulacak bir toplum gördüm. Çok güzeldi, eğilendim, söylenenleri yapıyor, gördüklerini uyguluyordu. Onlar tamamen gördüklerini uyguluyorlar o yüzden Down Sendromlu ailelerin kendi hareketlerine dikkat etmeleri çok önemli’’ dedi.

- "DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARIMIZ BİZİ MUAYNE ETTİ"

Down Sendromlu çocuklarında çocukları olduğunu vurgulayan Akgün, şöyle devam etti:

‘’Bugün hep birlikte Eğitim Araştırma Hastanesinde etkinlik düzenledik ve Down Sendromlu çocuklarımız bizleri muayene etti. Başhekim, Aile ve Sosyal Hizmetler müdürümüzü ve bizleri  muayene ettiler. Bu etkinlikte gerçekten çocuklarımızın çok mutlu olduklarını gördük. Asıl sağlık çalışanlarının soğuk bir yüzü olduğunu düşünülür ama Down Sendromlu çocuklarımız kendileri gibi tatlı olduklarını düşünür hastaneye şuan için daha sıcak baktıklarını düşünüyorum. Sadece bir gün değil tüm 365 gün Down Sendromlarımız ve diğer engelli çoçuklarımız, arkadaşlarımız, büyüklerimiz hepsi ile birlikteyiz desteğimiz katkımız sürekli onlar birlikte olacak biz engelli vatandaşımızında, çocuklarımızın da, büyüklerimizin de hep birlikte aynı ortamda en rahat şekilde yaşayabilmeleri için İl Sağlık Müdürlüğü olarak Adıyaman’daki tüm çalışanlarımız olarak sonuna kadar bunu devam ettireceğimize inanıyorum. Etkinliğimizde emeği geçen Araştırma Eğitim Hastanesi Başhekimi Fatih Bey’e ve yönetimdeki arkadaşların hepsine teşekkür ediyorum.’’

 

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha