Ünlü, 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Birleşme ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 
 
Ünlü, kadınların dünyanın dört bir yanında toplumsal cinsiyet eşitsizliğine,ayrımcılığa,ötekileştirilmeye toplumsal şiddete, aile içi şiddete, savaşa ırkçılığa ve faşizme karşı kadın dayanışmasını güçlendirdiğini ve seslerini yükselttiğini söyledi.
Ünlü "Her güne en az iki kadın cinayeti düşüyorken, katillere haksız tahrik, iyi hal gibi durumlarla cezai indirimler uygulanıyor. 2017 yılında 242 kadın öldürülürken en az 77 kadın tacavüze  uğradı, 207 kadın taciz edildi, 286 kız çocuğu cinsel istismara mahruz kaldı. Bu veriler sadece basına yansıyanlar. Biz biliyoruz ki aslında bu sayılar basına yansıyanlardan çok daha fazladır. Kutuplaşmayı ayrımcılığı körükleyen söylemler kadın bedeni üzerinden  yürütülen politiklar erkek şiddetini arttırmakta,kadınları haklı mücadelesi pasivize edilerek kadınlar susturulmaya çalışılmaktadır" dedi. 
 
"ERKEK ŞİDDETİ HER YERDE"
 
Fabrikada, tarlada, şehirde, kırsalda, otobüste, trende, parkta, sinemada, akla gelebilecek her yerde kadına karşı şiddete bahanenin hazır olduğunu ifade eden Ünlü, "Kadın emeği,bedeni ve kimliği üzerinden siyaset yapılması biz kadınları derinden yaralamaktadır.AKP’nin yasalar eliyle kadına dayattığı sınırlı yaşam  gözümüzen kaçmamaktadır. Kadınların yetki ve karar mekanizmalarında söz sahibi olması kadının toplumdan soyutlayan uygulamaya karşı biz tüm kadınlar sesimizi yükseltmeye bulunduğumuz her yerde isyanımızı büyütmeye,düşlerini kurduğumuz eşit ve özgür yaşam için mücadelede kararlılığımızı bir kez daha beyan ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
Ünlü, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Kadın cinayetlerini durdurmak için, tacize tecavüze haksız tahrik indirimine, emeğimiz bedenimiz kimliğimiz bizimdir demek için, kendi geleceğimizi inşa etmek için hesap sormaya devam edeceğiz."
Kaynak : PHA
Kaynak: pha