İl Müdürü Çelik, mesajında, aziz milletin İstiklal mücadelenin zorlu ve çetin dönemlerinde iman dolu göğsüyle tüm varlığını ortaya koyarak sergilediği eşsiz mücadeleyle vatanına sahip çıktığını belirtti.

Milli şair merhum Mehmet Akif Ersoy’un iman dolu ruhuyla kaleme döktüğü bağımsızlık marşının milli birlik ve beraberliği ebedileştiren ve ortak yaşama azmini en diri şekliyle ortaya koyan, İstiklal ve istikbal mücadelesini ifade ettiğini vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Kabulünün 99. yılında kutlayacağımız İstiklal Marşımız göğsümüzü kabartarak haykırdığımız, kendimize güvenimizi, geleceği şekillendirme gücümüzü, birliğimizi ve dirliğimizi pekiştirip artırmaktadır. Bu duygu ve düşünceler ışığında İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 99. yıl dönümü vesilesi ile başta milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle ve minnetle yad ediyoruz."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha