Chp Adıyaman Eski Milletvekili Celal Topkan 10 Kasım nedeniyle yayımladığı mesajında, "

Lider, kafasında projeleri ve geleceğe yönelik öngörüsü olan, bilgiye ulaşma, bilgiyi kullanma, bilgiye yönetme ve bilgiyi örgütleme yetenek ve becerisine olan kişidir.

Örnek alınan ve örnek gösterilen kişidir.

Kendisi haya gözlerini yumduktan sonrada düşünce sistematiği ve yaşama geçirdiği projeleri yaşamaya, toplumlara ışık tutmaya ve yol göstermeye devam eden kişidir. 

Mustafa Kemal kafasından projeleri ile Anadolu’ya geçti.

Anadolu’da yaşayan halkı örgütledi.

Kurtuluş Savaşını başlattı.

Osmanlı Devleti’nin Başkenti İstanbul başta olmak üzere Anadolu’yu işgal eden, dönemin en büyük emperyalist devletlerini yendi. Anadolu’dan attı. 

Doğulusuyla Batılısıyla dünyanın önde gelen tarihçilerinin, siyaset ve sosyal bilimcilerinin, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO’nun, araştırma kuruluşlarının,

 20. Yüzyılın en büyük yenilik, değişim ve dönüşüm projesi olarak kabul ettikleri, halk egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu.

Devrimleri yaptı.

Devrimlerle öngörülen toplumsal, ekonomik, siyasal ve kültürel değişim ve dönüşümleri yaşama geçirdi.

Emperyalist devletlerin işgali altındaki mazlum ülkeler, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda ortaya koyduğu liderliği örnek aldılar. Onlarda ülkelerinde bağımsızlık savaşı başlattılar.  Ülkelerini bağımsızlığa kavuştular. Ülkelerinde benzer yenilik, değişim ve dönüşümler yaptılar.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür örgütü UNESCO başta olmak üzere Doğulusuyla Batılısıyla dünyanın önde gelen tarihçilerinin, siyaset ve sosyal bilimcilerinin, araştırma kuruluşlarının tüm zamanların yaşayan lideri ve devlet adamı olarak kabul ettikleri, örnek gösterdikleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliği, bugünde örnek alınmaya devam etmektedir. Düşünce sistematiği ve yaptıkları devrimler, dünyaya ışık tutmaya ve yol göstermeye devam etmektedir. Bu bağlamda Mustafa Kemal Atatürk, tüm zamanların yaşayan lideridir.

Yurttaşı olmakla öğündüğümüz ve onur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, devrimleri yapan, düşünce sistematiği ve yaptıklarıyla örnek alınan ve örnek gösterilen, bugünde dünyaya ışık tutmaya ve yol göstermeye devam eden, tüm zamanların yaşayan lideri ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’e, Türk halkı adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Editör: Adıyaman Haber