Yurdakul, tütüne ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında, "S.S Çelikhan Organik Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifinden tütün üreticisinin dikkatine tütünümüzün yasal olarak pazarlanması ve satışını gerçekleştirmek için kurmuş olduğumuz kooperatifimizin çalışmaları ve üye kayıtları devam etmektedir."dedi.

 Emektar üreticinin emeğinin karşılığını alabilmesi için birden fazla kooperatif kurulmasının daha doğru olacağını ifade eden Yurdakul, şu ifadelere yer verdi:

"Çünkü çoğulculuk her zaman tekelcilik den daha iyidir. İlçe ve belde belediye başkanları ve ziraat odası başkanının da üye oldukları yeni bir kooperatif kurulmaya çalışılmaktadır. çoğulculuk anlayışımız gereği bu iyi olmuştur. Ancak bu arkadaşlar halkımıza yeni bir algı oluşturmaya çalışmaktadırlar Şöyle ki kurum başkanlarının içinde olacağı bir kooperatif daha yasal ve daha başarılı olacaktır diye algı yapmaktadırlar. Yani diğer kooperatiflerin fesh edilmesi ve kendi kooperatiflerinin tes yetkili olması yönünde algı oluşturmaktadırlar. Oysa bu doğru değildir tek kooperatif biz olsak da istemiyoruz bu doğru olmaz halkımızın bu konuda uyanık ve duyarlı olmasını diliyoruz aksi durumda keyfilik olur ve üreticimizin ürünü Çok ucuz bir fiyata elinden alınır ve emeğimizin karşılığını alamayız. Nitekim pandemi sürecinde ziraat odasının halkımızı tarlasına gidebilme konusunda para karşılığı izin belgesi oluşturduğunu biliyoruz ve bu halkımızı kendilerine mahkum etme anlayışıdır. Tek bir kooperatifin olması da aynı sonucu doğuracaktır. Bu sebeple halkımızı duyarlı demokratik ve çoğulcu bir anlayış sergileyerek bu tekelci anlayış ile mücadele etmesini diliyoruz ve inanıyoruz ki üreticimiz emeğini tekelci bir dayatmaya teslim etmeyecektir."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha