Göreve geldiği günden bu yana Adıyaman’a ihtiyaç duyduğu birçok önemli eseri kazandıran Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, talep ve takipleri sonucunda büyük bir kısmı hibe yoluyla sağlanacak olan önemli bir eserin daha adımını atıyor.

Adıyaman’a yeni projeler kazandırmak için sık sık Ankara’ya giderek çeşitli bakanlık ve başkanlıkları ziyaret edip, projelerine destek isteyen Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, geçtiğimiz yıl AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri M. Fatih Toprak ve Yakup Taş ile AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin ile birlikte, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik’e yaptığı ziyarette Adıyaman Belediyesi tarafından üzerinde çalışılan sportif projeler hakkında bilgiler verip, destek istemişti. Başkan Kılınç’ın destek talebine olumlu cevap veren Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik, Adıyaman’a içerisinde 15 mahalleye 15 sentetik çim saha ile bir Gençlik Merkezi’nin bulunduğu yaklaşık 12 milyon TL’lik yatırım sözü vermişti.

Alınan sözden ve imzalanan protokolden hemen sonra kolları sıvayan Adıyaman Belediyesi yetkilileri, geçen yıl yaz aylarından itibaren 15 mahalleye 15 sentetik çim sahanın çalışmalarına başladı. Birçoğu tamamlanarak hizmete giren semt sahalarının yanında içerisinde meslek edindirme kurslarının, dene-yap atölyelerinin, kütüphanenin, okuma salonunun ve konferans salonunun yer alacağı Gençlik Merkezi’nin de çalışmalarına başlandı.

Bahçelievler Mahallesi’ndeki eski Şire Pazarı’nın yerine yapılacak olan Gençlik Merkezi hakkında bilgi veren Başkan Kılınç, toplam 2 bin 300 metrekare kapalı alana sahip olacak olan merkez için inşaat öncesi yıkım çalışmalarına başlandığını dile getirerek, projenin Adıyaman’a kazandırılmasında emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik’ye, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’a, AK Parti Adıyaman milletvekilleri İbrahim Halil Fırat’a, Muhammed Fatih Toprak’a, Yakup Taş’a ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin’e teşekkür etti.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha