Adıyaman Berberler, Kuaförler ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet İspir, koronavirüs tedbirleri nedeniyle yaptığı açıklamada bulundu.

İspir, şunları ifade etti:

"Bilindiği üzere son zamanlarda dünyada yayılan korona virüs ile ilgili ülkemizde de bulunan vakalardan dolayı, en son dün gece 2 tane vatandaşımızı kaybettik. Bu vesileyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet diliyorum yakınlarına ise sabırlar diliyorum ve tedavi gören vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum."dedi

-“BERBER VE KUAFÖR ESNAFIMIZ EN AZ 1 HAFTA SÜRE İLE KAPATILDI”

Adıyaman Berberler Kuaförler Esnaf Odası olarak yönetim kurulu ile yaptıkları toplantı sonucunda ve esnaflar ile yapılan istişare sonucunda geçici süreliğine kapatma kararı aldıklarını vurgulayan İspir, "Çoğu esnafımızın iş yerlerinin kapatılması üzerine bizde oda olarak bu kararı yürürlüğe geçirdik ve aldığımız kararla Adıyaman’da ki berber ve kuaför esnafımızın geçici bir süreliğine en az 1 hafta süre ile iş yerlerinin kapatılması yönünde talepte bulunduk. Bu vesile ile evet doğrudur üst kuruluştan bakanlıktan gelen her hangi bir emir olmamasına rağmen bizler sadece esnafımızın ve toplumun sağlığını düşünerek oda olarak bu kararı aldık."dedi.

-"BERBERİ ARAYARAK ÖZEL HİZMET İSTEYEREK ZOR DURUMDA BIRAKMAYIN"

Kuaför ve berber esnafının yüzde 90'ının kapalı olduğunu belirten İspir, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Esnaf arkadaşlarımızın göstermiş oldukları bu yoğun ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ediyorum ve şuanda Adıyaman’da gerçekten yüzde 90 civarında esnafımız kapalı bir durumda. Bu vesileyle odam ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına bütün duyarlı esnaf arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlar gerçekten çok yoğun talep var kapatılması yönünde esnafımız gerçekten çok yoğun ilgi göstererek şuan dükkânlarını kapatmış durumda ve herkes evlerine çekilmiş durumda, çünkü bizler bakın bir temas halindeyiz. Berber kuaför esnafı olarak dünyada 1. sırada doktorlar var 2. sırada ise biz berber ve kuaför esnafımı birebir insanlarla temas halinde oluyoruz. Bu vesileyle en çabuk bir şekilde bu virüsü kapacak ve bulaştıracak meslek riski altında olduğumuz için oda olarak bu kararı almış bulunuyoruz.

Buradan özellikle Adıyaman halkına sesleniyorum özellikle söylüyorum bire bir berberinizi arayarak yok efendim gel beni tıraş et falan demeyin bakın bu gerçekten hem sizin için hem de berberler için çok sıkıntılı bir durumdur. Değerli hemşerilerim sizlerden rica ediyorum ne olursa olsun berberlerinizi arayarak zor durumda bırakarak illa gelin beni tıraş edin demeyin tekrardan hepinize saygılar sunuyorum.”

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha