İlik, yaptığı açıklamada, Diyarbakır’da HDP Binası Önünde Terör Örgütü PKK tarafından Dağa kaçırılan annelerimizin acısını paylaştıklarını belirterek, "Allah hiç bir anneye evlat acısı vermesin."dedi.

-"UNUTMAM UNUTTURMAM AFFETMEYİZ

Diyarbakır’da HDP Binası önünde çocuklarını terör örgütünün bataklığından kurtarmak isteyen annelerin bu onurlu mücadelesini  Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Yardımlaşma Dayanışma derneği olarak desteklediklerini ifade eden İlk, şöyle devam etti:

"Bu anneleri evlatlarından, çocukları ailelerinden ayıran terör örgütünü de bir kez daha lanetliyoruz.
“Onlar bizim annelerimiz. Nasıl onların yürekleri yanıyorsa bizim de yüreklerimiz yanıyor.. Şu an evlatları için mücadele veren annelerin ne kadar acı çektiklerini çok iyi anlıyoruz. Yıllardır çocuğunun hasreti ile yanan gözü yaşlı anne ve babalar HDP il başkanlığı binası önünde çocuklarımızı geri verin sloganı ile zorla dağa kaçırılan çocukların terör örgütünün elinde kurtarmaya kararlı olduklarını ve çocuklarına kavuşana dek bu eylemi süründüreceklerini çocuklarına kavuşacakları günü saymaktadırlar. Bir anne için evladı dünyada en değerli varlığıdır. Diyarbakır’daki bu annelerin yüreği yanması bizimde yüreğimizin yanması demektir. Ağlayan sadece o annelerimiz değil, babalar .kardeşler ve bütün milletimizdir." 

İlik terörist gruplarına 3 mesajının olduğunu vurgulayarak, "Bu gün Türk bayrağını yakarak, vatanıma göz dikerek, Mehmetçiğimize ateş ederek mutlu olacağını sanan gafillere, teröristlere ve nankörlere sadece üç kelimelik mesajımız var. Unutmam, unutturmam, affetmeyiz.Diyarbakır’da evlatları için direnen annelerin ve babaların bu cesur mücadelesine destek veriyoruz.”şeklinde ifade etti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha