"Erkenek içme suyu projesi tüm sıkıntılarımızı ortadan kaldıracak"

Yaşanan su kesintilerinin ardından su sorununu köklü olarak çözüme kavuşturmak için çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, yaptığı yazılı açıklamada, Besni’nin su sorunu kökten çözecekleri seçimden önce beyan ettiklerini anımsattı.

Göreve gelir gelmez ilk işlerinin Erkenek içme suyu projesini hayata geçirmek olduğunu belirten Emre, şunları dile getirdi:

"Kovid salgını nedeniyle yaşanan durgunluğa rağmen  150-200 milyonluk projeyi Besnimize kazandırmış olduk.  İnşallah herhangi bir aksilik olmadığı takdirde önümüzdeki yıl projeyi tamamlamayı planlıyoruz. Biz belediye olarak geçici çözümler yerine kökten çözümler üreterek sorunu bütünüyle ortadan kaldırma düşüncesindeyiz.  Bu nedenle Erkenek İçme Suyu projesi Besni’nin uzun süre su ihtiyacını karşılayacaktır."

"Susuz kalan vatandaşlarımız, mazeretimiz ne olursa olsun haklılar" 

Su kesintileri nedeniyle vatandaşların haklı tepkileri olduğunu aktaran Emre, “Susuz kalan vatandaşlarımız mazeretimiz ne olursa olsun haklılar. Ancak acımasız eleştirilere maruz kaldık. Burada bizleri üzen ise olaya siyasi yaklaşılması. Besni’nin çok uzun yıllar su sorununu çözecek  Erkenek içme suyu gibi önemli bir projeyi görmezden gelenler, yaşanan geçici su sıkıntısını bahane ederek konuya siyasi yaklaşarak bizlere ağır ithamlarda bulunmuşlardır."dedi.

Emre,diğer bir üzücü durumun ise bazı vatandaşların bağ ve bahçelerine kaçak su almalarına rağmen belediyeyi sosyal medyada da eleştiri yağmuruna tuttuklarına dikkat çekti.

En çok çığırtkanlığı yapanların da kaçak su kullanan kişiler olduğunu ileri süren Emre, şunları kaydetti:

"Çünkü kesintinin uzun sürmesinin nedeni, aşırı sıcaklar sebebiyle aşırı su sarfiyatının olması. Mevcut şebeke de kaçaklar olması dolayısıyla bu sarfiyat daha da artmış oldu. Böylece su gözünden su pompalayan motopomplarımıza aşırı yük bindi ve 3 defa arıza yaptı. Arızalar burada tamir edilmediği için G.Antep ve Şanlıurfa’da tamir edildiğinden her arızada 2-3 gün beklemek zorunda kaldık. Motopompların 3 defa arıza vereceğini öngöremedik. Çünkü daha önce böyle bir durum yaşanmamıştı.  Şimdi iki yeni güçlü dalgıç pompa aldık ve pompalarımız yedeklemiş olduk. inşallah bundan sonra sıkıntı yaşamayız. Sonuç olarak; elimizde olmayan sebeplerden dolayı kısmi olarak su alamayan vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Anlayışları için kendilerine teşekkür ediyoruz."

Son olarak, vatandaşları suları tasarruflu kullanmaları konusunda uyaran Başkan Emre, boş yere israf ettiğimiz su başkalarının susuz kalmasına neden olmaktadır."dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha